Προβλήματα στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση περιοχής ευθύνης Σ.Γ.Ε. Βερολίνου
Κατάθεση Αναφοράς προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως με θέμα: «Προβλήματα στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση περιοχής ευθύνης Σ.Γ.Ε. Βερολίνου» βάσει της στήριξης και ενίσχυσης της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης των Ελλήνων στο Εξωτερικό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως

Θέμα: «Προβλήματα στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση περιοχής ευθύνης Σ.Γ.Ε. Βερολίνου»

Οι γονείς του αμιγώς ελληνικού σχολείου του Μπίλεφελντ στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία (ΒΡΒ) καταγγέλλουν με επιστολή τους ότι κάθε χρόνο αντιμετωπίζουν την ελλιπή στελέχωση του σχολείου τους, το οποίο ιδρύθηκε με πολύ κόπο και ενθουσιασμό από τους γονείς-Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία προκειμένου τα παιδιά τους να διδάσκονται την ελληνική γλώσσα και ιστορία και να μην χαθεί η ελληνική τους ταυτότητα.

Καταγγέλλουν ότι ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ακόμα περιμένουν τις δεύτερες αποσπάσεις για να πληρωθούν οι θέσεις ειδικοτήτων οι οποίες επείγουν για να μπορέσουν οι μαθητές της Β΄ Λυκείου αλλά πολύ περισσότερο της Γ΄ Λυκείου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα των κατευθύνσεων τους.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τα διαχρονικά κενά, τις ελλείψεις των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές όλων των τάξεων στην παροχή εκπαίδευσης καθώς και τη δυνατότητα να έχουν ισότιμη εκπαίδευση με τους μαθητές της ημεδαπής, σας επισυνάπτω της επιστολή των Γονέων Δημοτικού και Γυμνασίου – Λυκείου Μπίλεφελντ και σας ζητώ να λάβετε υπόψη τις προτάσεις και να με ενημερώσετε για τις σχετικές ενέργειες του υπουργείου στην κατεύθυνση της στήριξης και ενίσχυσης της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης των Ελλήνων στο Εξωτερικό.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να δείτε την Επιστολή – Υπόμνημα θέσεων για τη στελέχωση, τα εκπαιδευτικά, οικονομικά, υπηρεσιακά και λειτουργικά ζητήματα των Γονέων Δημοτικού και Γυμνασίου-Λυκείου Μπίλεφελντ, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Αναφοράς εδώ.