Χαρά Κεφαλίδου: Ανάγκη στήριξης των οδοντιάτρων λόγω των συνεπειών της πανδημίας – Επιστολή Οδοντιατρικού Συλλόγου Δράμας
Κατάθεση Αναφοράς προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών Αρ.Πρωτ. 2004/12.06.2020

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Ν.Δράμας του Κινήματος Αλλαγής προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών, με θέμα: “Ανάγκη στήριξης των οδοντιάτρων λόγω των συνεπειών της πανδημίας – Επιστολή Οδοντιατρικού Συλλόγου Δράμας”.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τους Υπουργούς:
– Υγείας κ. Β. Κικίλια
– Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα

Θέμα: Ανάγκη στήριξης των οδοντιάτρων λόγω των συνεπειών της πανδημίας – Επιστολή Οδοντιατρικού Συλλόγου Δράμας

Με επιστολή του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δράμας αναδεικνύει σειρά ζητημάτων τα οποία έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας και επισημαίνει την ανάγκη άμεσης στήριξης των οδοντιάτρων που επλήγησαν από τις συνέπειές της.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι οδοντίατροι της χώρας ανέστειλαν οικειοθελώς τη λειτουργία των οδοντιατρείων τους, εξυπηρετώντας μόνον τα επείγοντα περιστατικά, ώστε να αποσυμφορηθεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Παράλληλα, εφάρμοσαν αυστηρά πρωτόκολλα ελέγχου των λοιμώξεων ενώ κατά την επαναλειτουργία των ιατρείων τους αντιμετωπίζουν νέα προβλήματα, όπως είναι το υψηλό κόστος των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) αλλά και η μειωμένη προσέλευση ασθενών αφού πρέπει να τηρούνται νέα αυστηρά πρωτόκολλα. Στην Επιστολή τους οι Οδοντίατροι της Δράμας επισημαίνουν ότι επιθυμούν να είναι καλύτερα θωρακισμένοι για το μέλλον και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε νέο επιδημικό κύμα και ζητούν:

– Να συμπεριληφθούν οι ΚΑΔ των ελευθεροεπαγγελματιών οδοντιάτρων σε όλα τα μέτρα για τις πληττόμενες επιχειρήσεις
– Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
– Κατάργηση της προκαταβολής φόρου
– Έκπτωση 25% των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ για όλο το 2020
– Μείωση των τραπεζικών προμηθειών στα POS

– Να υπάρξει μέριμνα για την επαγγελματική στέγη, διατηρώντας μειωμένα τα ενοίκια, με κρατική ενίσχυση των ιδιοκτητών και με αναστολή των τραπεζικών απαιτήσεων για στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια.

Επισυνάπτεται η επιστολή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δράμας και παρακαλώ όπως επιμεληθείτε του ζητήματος και μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Δείτε τη σχετική Επιστολή του Συλλόγου εδώ.