Σκληρή κριτική από τη Χαρά Κεφαλίδου για το νομοσχέδιο Υπ. Παιδείας
Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του 9.84fm

Σκληρή κριτική στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας άσκησε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Ν. Δράμας και υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αθήνα 9,84 και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Παπαβασιλείου. Η βουλευτής εξέφρασε την αντίθεση της τόσο στην ουσία του πολυνομοσχεδίου όσο και στον χρόνο που επελέγη εν μέσω καραντίνας να τεθεί σε διαβούλευση.

Η Χαρά Κεφαλίδου τόνισε πως κανείς δεν κατάλαβε γιατί ήρθε αυτό το νομοσχέδιο και τι πρόβλημα πάει να λύσει: «ξεκινάει από το νηπιαγωγείο και διαπερνά όλες τις βαθμίδες χωρίς να δίνει καμία απάντηση. Και μόνο το γεγονός ότι αυτό που έμεινε και συζητάτε είναι η διαγωγή κοσμία και το αν θα γίνονται Λατινικά ή κοινωνιολογία σημαίνει ότι αποδομήθηκε ήδη από μόνο του».

Τέλος επεσήμανε πως έτσι κι αλλιώς η χρονική στιγμή κατάθεσης του νομοσχεδίου το Πάσχα με τη χώρα σε lockdown ήταν παντελώς λάθος: «15 μέρες χωρίς ουσιαστική συζήτηση και διάλογο ούτε με τους εκπαιδευτικούς, ούτε με τους ακαδημαϊκούς και τα κόμματα έφερε μπαλώματα στο φτωχό, πάνω στο ισοπεδωτικό σχολείο του ΣΥΡΙΖΑ. Περιμέναμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να ενώσει το νήμα από εκεί που το αφήσαμε το 2014», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «θα πρέπει -όπως ζητάει το Κίνημα Αλλαγής- να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και να γίνει ουσιαστικός και οργανωμένος διάλογος».

Μπορείτε να ακούσετε το απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αθήνα 9.84fm εδώ.
.