Άμεση ένταξη στα μέτρα στήριξης των ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, (Δ.Ι.Ε.Κ.)
Κατάθεση Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κσι Οικονομικών Αρ.Πρωτ.5609/08.04.2020

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κσι Οικονομικών, με σχετική με την άμεση ανάγκη ένταξης των ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, (Δ.Ι.Ε.Κ.)». στα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Σήμερα στην εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού και κάτω από τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες οι εκπαιδευτικοί μας στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, πραγματοποιώντας εξ αποστάσεως διδασκαλία, συνεχίζοντας τις επαφές τους με τους μαθητές τους και αποδεικνύοντας αυξημένη ατομική και κοινωνική ευθύνη.

Συγκεκριμένα οι ωρομίσθιοι Εκπαιδευτικοί των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, (Δ.Ι.Ε.Κ.) δεν διδάσκουν μεν με φυσική παρουσία λόγω των γνωστών μέτρων, αλλά συνεχίζουν να εργάζονται και αναρτούν εκπαιδευτικό υλικό προς μελέτη στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης για την τέλεση ασύγχρονης διδασκαλίας.

Επειδή υπάρχει σοβαρό ζήτημα και το υπουργείο μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει καμία δέσμευση για την πληρωμή τους για τις αναρτήσεις του υλικού και για το χρόνο που αφιερώνουν για την προετοιμασία του.

Επειδή δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη από τα συναρμόδια υπουργεία και δεν εντάσσονται ούτε στο πακέτο στήριξης αλλά ούτε και στα voucher τηλεκατάρτισης των 600 ευρώ, και ως εκ τούτου αποκλείονται αδικαιολόγητα από τις ανωτέρω προβλέψεις στήριξης.

Επειδή στους ΚΑΔ που δημοσιοποιήθηκαν μέχρι σήμερα με τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στα νέα μέτρα, για την Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση υπάρχει ο ΚΑΔ 8541 που αναφέρεται όμως σε επιχειρήσεις, και ως εκ τούτου συμπεραίνεται ότι αφορά στον ιδιωτικό τομέα.

strong>Επειδή επιπλέον είναι απλήρωτοι ακόμη για τα μαθήματα που παρέδιναν στο φθινοπωρινό εξάμηνο 2019 Β.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ.Υπουργοί

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν για να αρθεί η αδικία αυτή και να ενταχθούν οι ωρομίσθιοι Εκπαιδευτικοί των ΔΙΕΚ στις προβλεφθείσες από την κυβέρνηση δυνατότητες στήριξης και συμμετοχής τους στα voucher τηλεκατάρτισης;

2. Το υπουργείο Παιδείας προβλέπεται σε εύλογο χρονικό διάστημα να προβεί σε εξόφληση των δεδουλευμένων τους και σε ανάληψη δέσμευσης για την τωρινή παρεχόμενη εργασία τους;

3. Σε ποιες πρόσθετες (εναλλακτικά) πρόνοιες προτίθεστε να προβείτε για την ενίσχυση και την έγκαιρη επίλυση των θεμάτων που αφορούν στους ωρομίσθιους Εκπαιδευτικούς;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου