Χαρά Κεφαλίδου: Να ενταχθούν και οι δικηγόροι στην καταβολή του επιδόματος των 800 Ευρώ – Επιστολή Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας
Κατάθεση Αναφοράς προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Δικαιοσύνης Αρ.Πρωτ.1233/23.04.2020

Αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Δικαιοσύνης κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με Επιστολή του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας με θέμα: «Να ενταχθούν και οι δικηγόροι στην καταβολή του επιδόματος των 800 Ευρώ – Επιστολή Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τους Υπουργούς:
– Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα
– Εργασίας κ. Ν. Βρούτση
– Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα

Θέμα: «Να ενταχθούν και οι δικηγόροι στην καταβολή του επιδόματος των 800 Ευρώ – Επιστολή Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας»

Μέχρι σήμερα οι δικηγόροι εξαιρούνται από την καταβολή του επιδόματος των 800 Ευρώ, παρ’ όλο που υπήρξαν ρητές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και του Πρωθυπουργού, πως δικαιούχοι του επιδόματος είναι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Ο δικηγορικός κλάδος έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από το κλείσιμο των δικαστηρίων και την πλήρη παύση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων των δικηγόρων. Την ίδια στιγμή εξακολουθούν να υπάρχουν λειτουργικά έξοδα, μισθώματα, μισθοδοσία υπαλλήλων, εισφορές και πάγια έξοδα.

Οι δικηγόροι της Δράμας χαρακτηρίζουν ως κατάφωρη ανακολουθία, ύψιστο ερασιτεχνισμό και απόλυτο εμπαιγμό την εξαίρεσή τους, τονίζουν δε ότι με κλειστά τα δικαστήρια, τα υποθηκοφυλακεία, τα κτηματολογικά γραφεία, με τους πελάτες να αδυνατούν έστω να προσέλθουν στα γραφεία τους λόγω απαγόρευσης της κυκλοφορίας, είναι πασιφανές ότι έχουν σταματήσει να εργάζονται, όχι γιατί το επέλεξαν, αλλά γιατί υποχρεώθηκαν και ορθώς από την Πολιτεία.

Τέλος, θεωρούν τα επιδοτούμενα σεμινάρια που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση ως κακόγουστο αστείο, ενώ καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν άμεσα ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία.

Σας καταθέτω την Επιστολή του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και παρακαλώ όπως επιληφθείτε του ζητήματος και μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής
Χαρά Κεφαλίδου

Δείτε τη σχετική Επιστολή του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας εδώ.

Μπορείτε να δείτε την απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης εδώ.