Χαρά Κεφαλίδου: «Η αλληλεγγύη είναι σήμερα ο κοινός μας παρονομαστής»

Μόλις πέντε ημέρες χρειάστηκε το Υπουργείο Υγείας για να υιοθετήσει την πρόταση της Χαράς Κεφαλίδου βουλευτή Δράμας του Κινήματος Αλλαγής για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με εθελοντές γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα που επιθυμούν να προσφέρουν στη δύσκολη αυτή στιγμή που περνά η χώρα μας.

Χθες με ανακοίνωσή του το Υπουργείο άνοιξε την πλατφόρμα όπου όλοι οι εθελοντές μπορούν να συνεισφέρουν στο τιτάνιο έργο του Ε.Σ.Υ. και των δημόσιων νοσοκομείων.

«Η αλληλεγγύη είναι σήμερα ο κοινός μας παρονομαστής. Θα κρατήσει τους πολίτες υγιείς και την κοινωνία όρθια. Από τους πρώτους που έδωσαν το θετικό παράδειγμα είναι και η πόλη μας. Εδώ και 10 ημέρες ο Ιατρικός Σύλλογος της Δράμας μαζί με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει ζητήσει να συμμετέχουν εθελοντικά στο Ε.Σ.Υ. οι ιδιώτες γιατροί. Να προσφέρουν ό,τι μπορούν στην πρώτη γραμμή της μάχης. Αυτήν την εξαιρετική τους πρόταση τη συζήτησα με το Υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα με το γραφείο του Υφυπουργού κ. Κοντοζαμάνη. Χαίρομαι γιατί χθες άνοιξε η πλατφόρμα του Υπουργείου για όσους θέλουν να προσφέρουν ως εθελοντές. Αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση όταν η κοινή λογική ξεπερνά κομματικά στεγανά και δίνει λύσεις. Το μέγιστο που μπορεί να κάνει η αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή είναι να βοηθά με προτάσεις και λύσεις. Δεν είναι ώρα αντιπαραθέσεων. Ενώνουμε όλοι δυνάμεις. Είναι από τις ελάχιστες στιγμές που αισθάνεσαι ότι επιτελείς πραγματικά το έργο σου ως βουλευτής. Ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ σε όλους τους συμπολίτες μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή».

Δείτε σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.