Επιστολή Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜΘ – Ποινές για δήλωση γεννήσεων βοοειδών
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη Αρ.Πρωτ.511/19.11.2019

Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με ποινές, οι οποίες έχουν βεβαιωθεί – από το 2017 και μετά – σε βοοτρόφους για τις δηλώσεις γέννησης των βοοειδών τους. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη

Θέμα: «Επιστολή Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης»

Σας καταθέτω Επιστολή των Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με την οποία οι Κτηνοτρόφοι της Περιφέρειάς μας ζητούν την παρέμβασή σας για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος που έχει προκύψει με ποινές, οι οποίες έχουν βεβαιωθεί – από το 2017 και μετά – σε βοοτρόφους για τις δηλώσεις γέννησης των βοοειδών τους.

Όπως τονίζουν, πάρα πολλοί βοοτρόφοι δεν δήλωσαν στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειών, εντός 27 ημερών το ανώτερο από τη γέννηση των βοοειδών, τα βοοειδή τους. Σε άλλες περιπτώσεις οι γεννήσεις δηλώθηκαν εντός της προθεσμίας αλλά οι ΔΑΟΚ δεν καταχώρησαν άμεσα τα στοιχεία στο σύστημα, λόγω φόρτου εργασίας αλλά και υποστελέχωσης των υπηρεσιών.
Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τους λόγους που δεν δηλώθηκαν τα βοοειδή, οι Κτηνοτρόφοι επισημαίνουν ότι αν οι βοοτρόφοι ήταν ενήμεροι και σωστά πληροφορημένοι θα εφάρμοζαν τη συγκεκριμένη υποχρέωση και θα τηρούσαν πιστά την προθεσμία.
Επίσης, τονίζουν ότι με την κακή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες Κτηνοτρόφοι, ο τρόπος εφαρμογής αλλά και οι αναδρομικές ποινές που βεβαίωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αποτελούν τη χαριστική βολή. Τέλος, ζητούν να μηδενιστούν οι ποινές και ο ΟΠΕΚΕΠ να ενημερώσει σωστά τους Κτηνοτρόφους όλης της χώρας και από 01.01.2020 να εφαρμοστεί αυστηρά ο συγκεκριμένος Κανονισμός.

Σας καταθέτω τη σχετική Επιστολή των Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και παρακαλώ όπως επιληφθείτε του ζητήματος και μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Η σχετική Επιστολή των Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης εδώ