Χαρά Κεφαλίδου: “Αποσπασματική με τροπολογίες η εκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης”
Δήλωση μετά τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, Υφυπουργούς του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

Η Χαρά Κεφαλίδου Τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε χθες (Πέμπτη 28.11.2019) με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Υφυπουργούς κ. Σ. Ζαχαράκη και κ. Β. Διγαλάκη. Ακολουθεί το σχετικό δελτίο Τύπου: 

Συναντήσεις ενημέρωσης της Χαράς Κεφαλίδου, Τομεάρχη Παιδείας και βουλευτή Δράμας και αντιπροσωπίας του Κινήματος Αλλαγής με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Υφυπουργούς κ. Σ. Ζαχαράκη και κ. Β. Διγαλάκη, πραγματοποιήθηκαν χθες (Πέμπτη 28/11/19) με θέμα τις σχεδιαζόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Στη συνάντηση με την αρμόδια Υφυπουργό για την Α’ βαθμια και Β’ βαθμια Εκπαίδευση, ανακοινώθηκε η πρόθεση του Υπουργείου να καταθέσει νομοσχέδιο για τις δομές διοίκησης της Α’ βαθμιας και Β ‘βαθμιας Εκπαίδευσης εντός του Ιανουάριου του 2020. Ακολούθησαν ερωτήσεις μας σχετικά με τον βασικό, στρατηγικό  σχεδιασμό του Υπουργείου για τη σχολική εκπαίδευση.

Στη συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό για την Γ’ βαθμια Εκπαίδευση υπήρξε ενημέρωση σχετικά με νομοσχέδιο που προτίθεται το Υπουργείο να καταθέσει άμεσα και αφορά στις αρμοδιότητες και τον τρόπο λειτουργίας της ΑΔΙΠ και τους ΕΛΚΕ. Νόμος – πλαίσιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σύμφωνα με την ηγεσία του Υπουργείου θα  ακολουθήσει την επόμενη χρονιά.

Η βουλευτής και η αντιπροσωπία του Κινήματος Αλλαγής επεσήμαναν την αργοπορία στη θεσμική κατοχύρωση Εθνικού Διαλόγου για τα ζητήματα Παιδείας και την αποσπασματική ενημέρωση σε σχέση με το βασικό σχεδιασμό του Υπουργείου στα ζητήματα της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Για άλλη μια φορά τονίσθηκε η αναγκαιότητα επανασύστασης και λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, ώστε να υπάρξει θεσμικός, τεκμηριωμένος και αποτελεσματικός διάλογος στα θέματα Παιδείας.

Δυστυχώς, η έως τώρα αποσπασματική, με τροπολογίες, και κυρίως άτολμη ασκούμενη εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. δεν συντελεί στην άρση των σοβαρών συνεπειών και ελλείψεων στην εκπαίδευση που άφησε πίσω της η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η αντι-μεταρρύθμιση Γαβρόγλου. Η χώρα έχει άμεση ανάγκη στιβαρής και ολοκληρωμένης μεταρρύθμισης στα θέματα Παιδείας.