Χαρά Κεφαλίδου: “Για ποια ‘κανονικότητα’ μιλάτε κυρία Υπουργέ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών;”
Κατάθεση Αναφοράς προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ.Πρωτ.1032/04.04.2019

Αναφορά προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μ. Ζορμπά κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τίτλο: “Για ποια ‘κανονικότητα’ μιλάτε κυρία Υπουργέ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών;”. Η Αναφορά κατατέθηκε με αφορμή νέα επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σχετικά με τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα και υπονομεύουν τη βιωσιμότητα του μεγαλύτερου πολιτιστικού Οργανισμού της χώρας. Έρχεται σε συνέχεια σχετικής Ερώτησης που είχε καταθέσει (14.03.2019) η βουλευτής προς την αρμόδια Υπουργό. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μ. Ζορμπά

 Θέμα: «Για ποια ‘κανονικότητα’ μιλάτε κυρία Υπουργέ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών;»

 Σε συνέχεια της Ερώτησής μου (αρ.πρωτ.: 6294/12.03.2019) με τίτλο: «Σε νέες περιπέτειες το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών», σας καταθέτω Ανοιχτή Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για ενέργειες του Υπουργείου σας που υπονομεύουν τη βιωσιμότητα του μεγαλύτερου πολιτισμικού οργανισμού της χώρας, ενώ θέτουν σειρά ζητημάτων (π.χ. οικονομικά, εργασιακά, λειτουργικά, κτηριακά κλπ) που παραμένουν άλυτα. Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε (18.03.2019) το Υπουργείο σας, για την ανανέωση της θητείας του Δ.Σ. του ΟΜΜΑ, οι εργαζόμενοι στηλιτεύουν την «κανονικότητα» που εσείς επικαλείστε ότι έχει οδηγηθεί το ΟΜΜΑ, που απέχει πολύ από την πραγματική, δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει σήμερα το Μέγαρο.

Τέλος, οι εργαζόμενοι εκφράζουν την ελπίδα ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, μια λύση που δεν θα οδηγήσει σε οξύνσεις και μη αναστρέψιμες καταστάσεις για τον ΟΜΜΑ.

Παρακαλώ όπως επιληφθείτε του ζητήματος και μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.      

 Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση του Υπουργείου εδώ.

Δείτε τη σχετική επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών εδώ.