Χαρά Κεφαλίδου: Σήμερα καλούμαστε, περισσότερο από ποτέ, να διδαχθούμε από τα μηνύματα της ιστορίας μας
Μήνυμα για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

“Σχεδόν 200 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από εκείνες τις ημέρες του Μαρτίου του 1821 όταν άρχισαν να εκπληρώνονται οι πόθοι του Γένους για ελευθερία και ανεξαρτησία. Πόθοι, ιδανικά και αξίες που ουδέποτε πέρασαν στη λήθη. Παρέμειναν ζωντανά στη συλλογική συνείδηση του υπόδουλου Γένους. Γιορτάζουμε σήμερα τη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

 Σήμερα καλούμαστε, περισσότερο από ποτέ να διδαχθούμε από  τα μηνύματα της ιστορίας μας.

Σήμερα καλούμαστε, περισσότερο από ποτέ να αναστοχαστούμε την εθνική μας πορεία.

Σήμερα που η Κυβέρνηση παρέδωσε γλώσσα και εθνική ταυτότητα στα Σκόπια.

Σήμερα που η κυβέρνηση αρνήθηκε τα αυτονόητα. Αρνήθηκε τη δημιουργία κλίματος συναίνεσης, τον συγκερασμό διαφορετικών απόψεων, τη διατύπωση σαφών εθνικών θέσεων, την καλλιέργεια πνεύματος ομοψυχίας. Έφερε, ερήμην του λαού που εκπροσωπεί, μια κακή Συμφωνία για να διχάσει, να τραυματίσει βαθιά το αίσθημα των Ελλήνων και να ανοίξει πληγές στο σώμα της χώρας.

Σήμερα που η Κυβέρνηση προσπαθεί να επαναλάβει το μοντέλο της Συμφωνίας των Πρεσπών και στα ελληνοτουρκικά. Με βιασύνη, προχειρότητα και ανευθυνότητα.

Σήμερα που η Κυβέρνηση σπάει την εθνική γραμμή την οποία τήρησαν ευλαβικά όλες οι κυβερνήσεις από το 1974 μέχρι σήμερα, αποδεχόμενη ουσιαστικά τις ανιστόρητες διεκδικήσεις της Τουρκίας.

Τα εθνικά μας θέματα όμως είναι πολύ σοβαρά για να αντιμετωπίζονται από μια κυβέρνηση σε αποδρομή. Από μια κυβέρνηση μειοψηφίας που έχει απολέσει προ πολλού την αποδοχή των πολιτών της χώρας”.