Συζήτηση Ν/Σ Αθλητισμού-1η Συνεδρίαση-«Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και άλλες διατάξεις»
Ομιλία στην Επιτροπή Μορφωτικών - 1η Συνεδρίαση (βίντεο)

“Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Υπουργέ, είμαι εδώ κυρίως, για να σας εκφράσω τον μεγάλο μου προβληματισμό για τον τρόπο που νομοθετούμε σήμερα. Ανέβηκα από την Αίθουσα της Ολομέλειας, είμαστε μόνο οι Εισηγητές ενός νομοσχεδίου, που αφορά στην Επιτροπή μας, αν αυτή η εικόνα δεν είναι εικόνα απαξίας του Κοινοβουλίου, να συνεχίσετε έτσι, κύριε Υπουργέ. Να συνεχίσετε με παράλληλη νομοθέτηση, γιατί δεν υπάρχει χρόνος, δεν υπάρχουν αίθουσες, δεν υπάρχει τρόπος να νομοθετήσετε διαφορετικά. Εγώ αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να είμαι συγχρόνως σε δύο αίθουσες και να είμαι συγχρόνως Εισηγήτρια σε δύο νομοσχέδια.

Αυτό που θα ήθελα να σας παρακαλέσω θερμά, είναι παρόλες τις προσπάθειες με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, που δείχνει πάντα κατανόηση και οι υπερβάσεις του πραγματικά ανεβάζουν το κύρος αυτής της Επιτροπής, να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα όσο διάστημα έχει μείνει ακόμη στην Κυβέρνησή σας, που ο ανορθολογισμός φαίνεται, σε ό,τι αφορά στη νομοθεσία, έχει «χτυπήσει κόκκινο». Θέλω πραγματικά να σας πω, ότι τα μικρά κόμματα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα στην εκπροσώπησή μας ταυτόχρονα σε δύο νομοσχέδια της ίδιας Επιτροπής. Εάν εσάς αυτό δεν σας προβληματίζει, εμάς και μας προβληματίζει και μας κάνει να αισθανόμαστε ότι ο ρόλος μας και εδώ και στην Ολομέλεια, πραγματικά δεν έχει καμιά αξία ούτε για εσάς ούτε για την Κυβέρνηση.

Δεν θα πω τίποτε άλλο για το νομοσχέδιο, θα επιφυλαχθώ και θα σας πω κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής μας, ότι θέλω να πιστεύω, ότι είναι η τελευταία φορά που ζούμε τέτοια απαξίωση του ρόλου του Βουλευτή.

Σας ευχαριστώ”.

Δείτε το σχετικό βίντεο: