Είναι ξεκάθαρη η θέση του Κινήματος Αλλαγής και των στελεχών του: Άπλετο φως παντού!
Στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ 1 (βίντεο)

Στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ 1, με το δημοσιογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο, συμμετείχε σήμερα Τετάρτη 24 Οκτωβρίου η Χαρά Κεφαλίδου, με θέμα επικαιρότητας.

Ακολουθούν τα κύρια σημεία:

Για προφυλάκιση Γ. Παπαντωνίου

«Είναι ξεκάθαρη η θέση του Κινήματος Αλλαγής και των στελεχών του: Άπλετο φως παντού! Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία έχουμε εμπιστοσύνη, πρέπει να κάνει το δικό της έργο. Τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους.
Δεν μπορεί όμως κανείς να μην σχολιάσει το timing που συμβαίνουν όλα αυτά. Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση είχαμε εικόνες του κ. Τσοχατζόπουλου ο οποίος με χειροπέδες οδηγούνταν στις φυλακές. Τώρα αρχίζει η προεκλογική περίοδος και βλέπουμε να αναπαράγεται ένα αντίστοιχο μοντέλο με τον κ. Παπαντωνίου, ο οποίος σύρεται και αυτός στις φυλακές με χειροπέδες. Όλα αυτό είναι ένα κλίμα. Δεν ξέρω εάν αυτό είναι καθοδηγούμενο. Οι προαναγγελίες του κυρίου Πολάκη, ο τρόπος με τον οποίο εργαλειοποιείτε (εννοεί την Κυβέρνηση) όλα τα μεγάλα θέματα. Μίλησα για ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Το πότε αποφασίζει η Κυβέρνηση να βάλει και να ανοίξει κάποια θέματα αυτό είναι κάτι άλλο και εξηγώ: Novartis αρχίζει το θέμα και μπαίνει μετά από το μεγάλο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό. Υπάρχει μια εργαλειοποίηση σε όλα τα μεγάλα θέματα.

Με την ίδια μέριμνα που εξετάζονται και πρέπει να εξετάζονται αυτές οι υποθέσεις, ο Εισαγγελέας πρέπει να δει και τις βαρύτατες καταγγελίες που υπήρξαν στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου δυο κορυφαίοι Υπουργοί της Κυβέρνησης, ένας Υπουργός Εξωτερικών και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ουσιαστικά ο Υπουργός Άμυνας, μίλησαν για κακοδιαχείριση, για Σόρος, για εκβιασμούς, για διασπάθιση μυστικών κονδυλίων. Όλα αυτά έχουν μπει στον κύκλο της δημόσιας συζήτησης και πρέπει με πολλή σοβαρότητα να τα αντιμετωπίσουμε.

Η υπόθεση του κυρίου Παπαντωνίου έχει πάρει το δρόμο της εδώ και καιρό. Ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει ένα τέτοιο δικαστικό εύρημα είναι κάτι που μας έχει προβληματίσει από το παρελθόν αλλά και τώρα.
Όταν ακούω καταγγελίες της κυρίας Ράικου, η οποία είπε ότι υπήρχε ωμότατη παρέμβαση στο έργο της, όταν βγαίνουν οι Εισαγγελείς και λένε ότι δέχονται πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους, όλο αυτό δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο».

Για αποπομπή Κοτζιά, 12 ναυτικά μίλια και Ελληνοτουρκικά

Ο κ. Κοτζιάς έχει μια παγκόσμια πρωτοτυπία: είναι ο μοναδικός Υπουργός μιας Κυβέρνησης ο οποίος ενώ τήρησε την κυβερνητική γραμμή αποπέμφθηκε από τον Πρωθυπουργό. Τα όσα έγιναν στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι θέματα τα οποία σηκώνουν παρά πολλή διερεύνηση, υπάρχουν βαρύτατες καταγγελίες για εκβιασμούς και μυστικά κονδύλια. Ο Πρωθυπουργός κράτησε μια ουδέτερη στάση, δεν πήρε θέση για τίποτα. Στη συνέχεια έχουμε μια παράδοση – παραλαβή στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου έχουμε πάλι μια πρωτοτυπία: φεύγει ο Υπουργός και ανακοινώνει την επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων. Αιφνιδιάστηκε ο κ. Τσίπρας. Αυτός όμως είναι ο πάγιος τρόπος που η Κυβέρνηση κινείται στα σοβαρά θέματα, δηλαδή με αδιαφάνεια, παντελή έλλειψη σοβαρότητας και προγραμματισμού ή οποιοδήποτε σχεδίου. Αιφνιδιαστήκαμε κι εμείς γιατί είναι ένα θέμα που δεν έχει συζητηθεί πουθενά.

Τέτοια εθνικά θέματα που αφορούν την ίδια τη χώρα και έχοντας το προηγούμενο του Μακεδονικού, όπου έγιναν εκ κρυπτώ οι διαπραγματεύσεις, χωρίς να έχει γίνει καμία σοβαρή κουβέντα στη Βουλή. Καλό είναι να σοβαρευτεί η Κυβέρνηση και όταν έχουμε θέματα που αφορούν στην εξωτερική πολιτική να έχει τουλάχιστον τη γενναιότητα να συνεννοείται με τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων. Μέχρι τώρα δεν το έχουμε δει αυτό από την Κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας μέχρι τώρα ασκεί μια μυστική διπλωματία στο θέμα του Μακεδονικού.

Η εργαλειοποίηση μεγάλων ζητημάτων από την Κυβέρνηση έχει δείξει ότι επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα: διχασμός, έλλειψη συνεννόησης. Είναι απαράδεκτο το 2018 να μην έχουμε καταλάβει το πώς πρέπει να κινούμαστε τουλάχιστον σε θέματα που αφορούν στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σχετικά δημοσιεύματα στις παρακάτω ιστοσελίδες:

www.thecaller.gr

www.eleftherostypos.gr

www.efsyn.gr

www.enikos.gr

www.real.gr

www.avgi.gr