Η κυβέρνηση νομοθετεί με προχειρότητα. Ο κόσμος χάνει την εμπιστοσύνη του στο πολιτικό σύστημα.
Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό X-FM 94.3

Συνέντευξη παραχώρησε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Πολιτισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο ραδιοφωνικό σταθμό Χ94,3 FM και το δημοσιογράφο Νίκο Καραμπάση, σχετικά με τις ερωτήσεις που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού για την εκχώρηση των Δημοσίων ακινήτων στους Νομό Δράμας, Έβρου και Ξάνθης, των Μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων της χώρας.

Η βουλευτής δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει εκποιήσει την «εθνική μας κληρονομιά», ιστορικά μνημεία και ακίνητα με πολιτιστική αξία χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Τοπικών Κοινωνιών. Με τις ερωτήσεις που κατέθεσε, ζητάει να ενημερωθεί με ποια κριτήρια μπήκαν τα ακίνητα στη λίστα και για την πλήρη καταγραφή των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς που περιλαμβάνονται ήδη στο Υπερταμείο.

«Όταν ο κόσμος βλέπει την κυβέρνηση να νομοθετεί με τέτοια προχειρότητα, χάνει την εμπιστοσύνη του στο πολιτικό σύστημα. Για πρώτη φορά βλέπω μια Κοινοβουλευτική ομάδα, των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ο λαϊκισμός και η προσπάθειά τους να κρατηθούν στην εξουσία, τους έχει οδηγήσει να κάνουν τα πάντα, να ψηφίζουν αδιάκριτα ό,τι φέρνουν οι υπουργοί τους χωρίς καμία ένσταση, κανένα ερωτηματικό, καμία αυτοκριτική.

Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα και να αποκαταστήσουν αυτό το τεράστιο ατόπημα. Επειδή είναι νόμος του κράτους μόνο με νόμο μπορεί να αλλάξει. Περιμένουμε νομοθετική πρωτοβουλία που θα δίνει λύση σε ένα θέμα που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις».

Τέλος επισήμανε ότι : «Η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη. Γι’ αυτό ζητάμε εκλογές. Πρέπει ν’ αλλάξει το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα τάχιστα. Όλη αυτή η μακρά προεκλογική περίοδος είναι πολύτιμος χρόνος που χάνεται για τη χώρα».

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: