Όχι μόνο τα ασημικά αλλά και τα χρυσαφικά δώσαμε
Συνέντευξη στον Status Radio 94,2 FM Αλεξανδρούπολης

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Πολιτισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο ραδιοφωνικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης, Status Radio 94,2 FM και τον δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη, με αφορμή τις ερωτήσεις που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού, για την εκχώρηση των 151 Δημοσίων ακινήτων στο Νομό Έβρου, των Μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων της χώρας.

Η βουλευτής δήλωσε ότι :«η ιστορία αυτή έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και δημοσιότητα. Ή πρόκειται για αναξιοπιστία της Κυβέρνησης και κοροϊδεύει και εμάς και τους θεσμούς ή είναι εντελώς ανίκανοι γιατί δεν κατανοούν τι διαπραγματεύονται και προχωρούν στα τυφλά. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης».

Η ίδια τόνισε ότι με την ερώτηση που κατέθεσε, ζητάει να ενημερωθεί για την πλήρη καταγραφή των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς που περιλαμβάνονται ήδη στο Υπερταμείο.

Τέλος η βουλευτής επισήμανε ότι :«η Κυβέρνηση, για ακόμα μία φορά, ενήργησε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Τοπικών Κοινωνιών που χρησιμοποιούν, αξιοποιούν ή διεκδικούν προς αξιοποίηση τα συγκεκριμένα ακίνητα με αποτέλεσμα σε κάθε νομό ό,τι κτίριο έχει αξία, πολιτιστική προβολή και σημασία για τον τόπο φαίνεται ότι έχει εκχωρηθεί».

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: