Ποιος σας είπε ότι το αντίδοτο στη ‘μη λύση’ δεκαετιών είναι μια άθλια λύση;
Ομιλία κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας (βίντεο)

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Οι ικανότητες της κυβέρνησης να δημιουργεί χάος είναι αστείρευτες. Η σημερινή διαδικασία το απέδειξε για νιοστή φορά! Αδιόρθωτοι Μακιαβελιστές! Δεν σέβεστε τίποτα και κανέναν. Μέσα στην ίδια εβδομάδα με διαδικασίες επείγοντος ψηφίζετε το Μεσοπρόθεσμο και χωρίς καμιά έγκριση από την Βουλή υπογράφεται πανηγυρικά η συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων.

Συστηματικοί θιασώτες της σύγχυσης και της αποδιοργάνωσης τα ρίχνετε όλα στο τραπέζι για να ζαλιστεί ο κόσμος και να μην ξέρει από πού του έρχεται η κατραπακιά, από την Οικονομία ή από τα Εθνικά μας θέματα.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ελπίζετε να κρατηθείτε λίγο ακόμη στην καρέκλα κι έχει ο θεός! Τώρα ξεδιπλώνετε το σχέδιο σας να μην αφήσετε τίποτα όρθιο από την Ελλάδα που ξέρουμε , να ξεχάσουμε ακόμη και ποιοι είμαστε.

Όπως πάντα, άλλα τάζετε κι άλλα πάτε να μας φορτώσετε..

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Είστε ένας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρωθυπουργός μειοψηφίας, που εκχωρεί χωρίς ενδοιασμούς όνομα, γλώσσα και ταυτότητα στους γείτονες.

Ποιος σας είπε ότι το αντίδοτο στη ‘μη λύση’ δεκαετιών είναι μια άθλια λύση;

Από πού αντλείτε αυτό το δικαίωμα;

Πώς τολμάτε να υπογράφετε μόνος συμφωνίες που δεσμεύουν τη χώρα για πάντα χωρίς να έχετε ρωτήσει κανένα;

Ερήμην του λαού, ερήμην της Βουλής, ερήμην του πολιτικού κόσμου σε συνεννόηση μόνο με τους έξω;

Χωρίς εθνική συνεννόηση οι συμφωνίες είναι καταδικασμένες να αποτύχουν κι όσοι τις μεθόδευσαν όλοι γνωρίζουμε πως μνημονεύονται από την ιστορία.

Αναρωτιέμαι πώς θα αντέξετε το βαρύ παρελθόν που σήμερα δημιουργείτε. Μικρό το κακό, αφορά μόνο εσάς και την συνείδησή σας.

Το δράμα είναι ότι τις επιλογές σας θα τις πληρώνει για πάντα η χώρα.

Σε μια Ελλάδα που 8 χρόνια τώρα ο κόσμος έχει φτύσει αίμα, που παλεύει για την διατήρηση της αξιοπρέπειάς του εσείς και η κυβέρνησή σας , με μια μονογραφή κρυμμένος πίσω από το Σύνταγμα που έχετε κάνει κουρελόχαρτο, δεσμεύετε μια χώρα που δεν σας ανήκει. Δεν είναι πρώτη φορά, (το πρωί/χθες) το κάνατε με το οικονομικό άγος που μας φορτώσατε. Ψηφίσατε το 2ο δικό σας Μνημόνιο μέσα σε 4 χρόνια.

Αχόρταγοι , βουλημικοί δεν σας έφτανε που επιβάλλετε τα σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα και ράψατε σε όλους, από αγέννητα και νήπια μέχρι γέροντες, το ριγέ κουστουμάκι του ισοβίτη, είστε βέβαιοι ότι, με λίγη επικοινωνιακή πολιτική, μερικές εύηχες αερολογίες του τύπου “ Θα αναμετρηθούμε με την Ιστορία και τις ευθύνες μας”- λες και θα είστε εδώ- θα περάσετε ατσαλάκωτοι το Σκοπιανό. Κι όλα αυτά για μια καρέκλα προσοδοφόρας εξουσίας.

Και τι θα μείνει; Η χρήση του ονόματος του τόπου μας μόνο κατόπιν αδείας και διευκρινήσεων από ποια Μακεδονία είμαστε.

Κυρίες και κύριοι,
Η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί την επιτομή της καταστροφής που προξενεί η κυβέρνησή σας στη χώρα. Αφού απέτυχε παταγωδώς – εξαιτίας σας- να σηκώσει κεφάλι, απέτυχε να γίνει πιστευτή και αξιόπιστη, δίνει τώρα γη και ύδωρ μπας και κερδίσει πολιτικά ανταλλάγματα και εξασφαλίσει μια κάποια εύνοια. Αντί πινακίου φακής δίνετε τα πρωτοτόκια.

Οι έξω θέλουν φυσικά να κάνουν την δουλειά τους, η δική σας δουλειά όμως είναι άλλη. Να διαφυλάξετε τα συμφέροντα της δικής μας χώρας. Με ποιο τρόπο το επιτυγχάνετε με αυτήν την συμφωνία σπασμένο τηλέφωνο;

Γλώσσα: Μακεδονική με αστερίσκους που ποιος θα τους ξέρει για να καταλαβαίνει την διαφορά;

Εθνότητα: μετατρέποντας τους κατοίκους των Σκοπίων στην ουσία Σλαβομακεδόνες σε Μακεδόνες.

Εμπορικές Ονομασίες: Θα ζητούμε την άδεια για προϊόντα μας που ήδη κυκλοφορούν και είναι γνωστά και δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Σε όλα τα σημαντικά ζητήματα θα συνεχίσουν να αποκαλούνται Μακεδόνες, η γλώσσα τους Μακεδονική, τα προϊόντα τους Μακεδονικά κοκ.

Που είναι το erga omnes όπως μας τάξατε; Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι, τελικά, το Βόρεια Μακεδονία θα ισχύει μόνο έναντι της Ελλάδος! Για όλους τους άλλους, και για τους ίδιους τους Σκοπιανούς, θα είναι ήδη εξαρχής μια ασήμαντη προσθήκη με ψιλά γράμματα, ένα πρόσθετο Ν στο πίσω μέρος των αυτοκινήτων τους.

Η συμφωνία σας προβλέπει ότι ειδικά οι Έλληνες δεν θα αποκαλούμε τους κατοίκους των Σκοπίων macedonians/Citizens of the Republic of North Macedonian αλλά ως πολίτες της Severna Makedonja. Δηλ. Όλοι μαζί αντάμα και ο ψωριάρης χώρια. Όλοι Μακεδόνες θα τους λένε. Νέτο σκέτο. Κανονικά και με το νόμο! Ούτε αμετάφραστο, ούτε τίποτα!

Και το κερασάκι. Τους κάνουμε δώρο την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ προκαταβολικά τηρήσουν δεν τηρήσουν την συμφωνία. Κύριε πρωθυπουργέ, εξαπατάτε τους Έλληνες και εξανεμίζετε το διπλωματικό απόθεμα της χώρας εν γνώσει σας! Ανοίγετε διάπλατα το δρόμο των Σκοπίων για ΕΕ και ΝΑΤΟ χωρίς να κερδίσουμε τίποτα ως χώρα! Επιτρέπετε στον αλυτρωτισμό να συνεχίσει να υποσκάπτει την ασφάλεια της περιοχής με απρόβλεπτες συνέπειες στο μέλλον! Αποπειράσθε άλλη μια φορά να διαστρέψετε εν ψυχρώ την πραγματικότητα!

Με απλά λόγια, δεσμευόμαστε βιαστικά σε μια συμφωνία που εξυπηρετεί μόνο ΑΛΛΟΥΣ. Και σε αυτό δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Ούτε επαναδιαπραγμάτευση, ούτε κιχ!

Τα αποτελέσματα όμως των επιλογών σας θα τα πληρώνουν επιπλέον και οι μελλοντικές γενιές! Τα παιδιά αυτής της χώρας που δεν γεννήθηκαν ακόμη!

Αυτά υπογράφετε στις Πρέσπες.

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι είχατε εντυπωθεί στο μυαλό του κόσμου ως η κυβέρνηση των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. Ανίκανοι να φέρετε τη χώρα σε οποιαδήποτε κανονικότητα. Μετά την υπογραφή που θα βάλετε φαρδιά πλατιά στις Πρέσπες εν μέσω ιαχών και συγχαρητηρίων των έξω που τακτοποιούν μια εκκρεμότητα η χώρα θα είναι δεσμευμένη για πάντα.

Για άλλη μια φορά, παρακολουθούμε παγωμένοι, σε ένα περιβάλλον κακομοιριάς, ηττοπάθειας και διχασμού, τον πρωθυπουργό να παίζει εν ου παικτοίς, ερήμην του Κοινοβουλίου- των ίδιων των βουλευτών του, ερήμην του λαού που εκπροσωπεί.

Αν δεν είστε ικανοί να λύσετε το πρόβλημα, ή αν δεν πιστεύετε σε μια λύση που θα ήταν ανεκτή από τους Έλληνες πολίτες, αφήστε να ασχοληθούν άλλοι. Αυτοί που διαχρονικά θέλουμε και μπορούμε χωρίς χαμαιλεοντισμούς και ανακολουθίες να συμβάλλουμε σε μια αξιοπρεπή και έντιμη λύση. Και, πρωτίστως, μην ξανάρθετε να μας πείτε τις γνωστές ιστορίες για αυταπάτες.

ΤΕΛΟΣ ΛΥΣΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ: ΑΠΌ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΣΤΗΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΟΥ;»

Δείτε στο σχετικό βίντεο εδώ: