Προϋπολογισμό ψάχνουμε, προϋπολογισμό δεν βρίσκουμε!
Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού (βίντεο)

Παρά το γεγονός ότι η Χαρά Κεφαλίδου επέμεινε μέχρι το τέλος της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης, σήμερα στη Βουλή, κανένα συγκεκριμένο στοιχείο δεν έδωσε η αρμόδια Υπουργός Πολιτισμού που να απαντά σε κάποιο από τα πολλά ερωτήματα για την Έκθεση του Πανάγιου Τάφου, η οποία πραγματοποιείται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών.

Είναι η πρώτη φορά που παραχωρείται χώρος δημόσιου Μουσείου και όλη η διοργάνωση (τιμή εισιτηρίου, έσοδα κλπ) δεν γίνονται από το Υπουργείο αλλά από ιδιώτη. Δεν είναι αυτό που πειράζει. Αυτό που ενοχλεί είναι ότι δεν ξέρουμε τι και εάν θα εισπράξει τελικά κάτι για αυτή την παραχώρηση το Μουσείο.

Στα πολλά εύλογα ερωτήματα που έμειναν μετέωρα, οι απαντήσεις από την κ. Κονιόρδου συμπυκνώθηκαν στην επίκληση του θρησκευτικού συναισθήματος, της χαράς και της συγκίνησης που κατακλύζουν τον επισκέπτη της εμβληματικής αυτής έκθεσης. Να συμφωνήσουμε ως προς το πνευματικό υπόβαθρο της έκθεσης. Υπάρχει όμως και η λογοδοσία προς τον Έλληνα φορολογούμενο για λόγους αξιοπιστίας και διαφάνειας. Όσο και εάν επέμενε η κυρία Κεφαλίδου αυτό δεν απαντήθηκε ποτέ από την Υπουργό.


Δείτε το σχετικό βίντεο: