Ντροπή στην ΕΡΤ! Καμία τηλεοπτική κάλυψη των χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων που ξεκίνησαν σήμερα στη Νότια Κορέα
Κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Ν. Παππά κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υπεύθυνη Αθλητισμού και Πολιτισμού, σχετικά με τη μη τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων που ξεκίνησαν σήμερα στη Νότια Κορέα.

«ΝΤΡΟΠΗ στην ΕΡΤ! Η κρατική τηλεόραση δεν διέθεσε ούτε ένα ευρώ για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αναμετάδοσης των χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων. Η ευθύνη βαραίνει τη Διοίκηση της ΕΡΤ. 48 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο αναμεταδίδουν το αθλητικό γεγονός. Την ίδια ώρα που η ΕΡΤ καταβάλει αδρότατα για την αναμετάδοση άλλων αθλητικών διοργανώσεων δεν περισσεύει τίποτα για τους Παραολυμπιακούς.

Η τελετή έναρξης ξεκίνησε σήμερα με την ελληνική σημαία να κυματίζει πρώτη στα χέρια του αρχηγού της Ελληνικής Αποστολής.

Καλή επιτυχία στους δέκα αθλητές μας! Όλη η Ελλάδα (πλην ΕΡΤ) είναι μαζί σας!», δήλωσε η Χαρά Κεφαλίδου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ κο Νίκο Παππά

Θέμα: «Καμία τηλεοπτική κάλυψη των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων από την κρατική τηλεόραση»

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από την Παραολυμπιακή Επιτροπή Ελλάδος και μετά από σωρεία παραπόνων φορέων, αθλητικών οργανώσεων που ανήκουν στο παραολυμπιακό κίνημα, η ΕΡΤ Α.Ε δεν πρόκειται να καλύψει ούτε ένα λεπτό των χειμερινών αγώνων που ξεκινούν σήμερα στην Κορέα. Η κρατική τηλεόραση δεν διέθεσε ούτε ένα ευρώ για την αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την αναμετάδοση των αγώνων. Την ευθύνη για την αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων αναμετάδοσης έχει η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης. Την ίδια ώρα που η ΕΡΤ καταβάλει αδρότατα ποσά για τα δικαιώματα αναμετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων δεν περισσεύει τίποτα για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Σήμερα την τελετή έναρξης ανοίγει η Ελληνική Ομάδα που αποτελείται από δέκα αθλητές.Στους θερινούς Παραολυμπιακούς η Ελλάδα κατέκτησε 10 μετάλλια, αλλά ούτε τότε υπήρξε αναμετάδοση από την ΕΡΤ. Τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης να διαθέσει το παραμικρό κονδύλιο για την αναμετάδοσή τους δεν τη συγκινούν ούτε τα λόγια του πρωθυπουργού τον Σεπτέμβριο του ‘16 όταν τουιτάριζε την εθνική του περηφάνια για τις διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών στους Παραολυμπιακούς και διοργάνωνε ολόκληρη τιμητική Συνεδρίαση στη Βουλή.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Στο πλαίσιο της αποστολής της κρατικής τηλεόρασης δεν υπάρχει τηλεοπτικός χώρος για την κάλυψη ενός κορυφαίου παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος με την σημαντική παρουσία και διάκριση αθλητών μας που προσφέρουν σε όλους μας μαθήματα ζωής; H ευαισθησία της Κυβέρνησης εξαντλήθηκε σε ανέξοδα ωραία λόγια και θερμές ευχαριστίες; H παράλειψη κάλυψης της διοργάνωσης δεν συνιστά ρατσιστική αντιμετώπιση προς όλους όσοι συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή και τελικά προς το αθλητικό κίνημα Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα www.athensvoice.gr.