Αριστερού Ηθικού πλεονεκτήματος Αποκαθήλωσις
Άρθρο γνώμης

Το ηθικό πλεονέκτημα της “Αριστεράς” είναι αυτό που έστησε δέκα και όχι έντεκα κάλπες με το ερώτημα της παραπομπής δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ πολιτικών – τον ένατο τον “ξέχασε” σε Προανακριτική Επιτροπή – με τις κατηγορίες του χρηματισμού, στηριγμένες σε μαρτυρίες κουκουλοφόρων, για να αναζητήσει τελικά, όπως μας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός, τις πολιτικές ευθύνες στο σκάνδαλο Novartis.

Είναι το ίδιο ηθικό πλεονέκτημα που έστειλε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο άρον -άρον στην πόρτα του Άρειου Πάγου να συναντά τους εισαγγελείς προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υπόθεσης, λίγο πριν πάρει το δρόμο για τη Βουλή, μην τυχόν και πιαστεί αδιάβαστη η Κυβέρνηση.

Αυτό το ηθικό πλεονέκτημα έσπρωξε και την κα Θάνου, η οποία τη μεθεπομένη της συνταξιοδότησής της, από ανώτατη λειτουργός της Δικαιοσύνης, έσπευσε να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της ως προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, να προχωρήσει σε άμεση παρέμβαση στη Δικαιοσύνη χαρακτηρίζοντας «μη νόμιμο» το αίτημα μελών της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών η δικογραφία της Novartis να ανατεθεί σε Εφέτες Ανακριτές.

Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς επέτρεψε τη σκανδαλώδη πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία με εμπλεκόμενο τον κυβερνητικό εταίρο, φερόμενο να κάνει μπίζνα με τυχάρπαστους δήθεν επιχειρηματίες.

Είναι το ίδιο που παρακίνησε την κυβέρνηση να δώσει εντολή στο ΤΣΜΕΔΕ και άλλα Ταμεία να συμμετέχουν στην αύξηση κεφαλαίου της Attica Βank, από την οποία οι μέτοχοι της μετρούν ζημιές περί τα 800 εκατ. ευρώ.

Αυτό το πλεονέκτημα έδωσε μέσα σε ενάμιση χρόνο δάνεια στον κ. Καλογρίτσα 120 εκατ. ευρώ και όσα ακόμη χρειάστηκε για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό – ανέκδοτο της αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών.

Και αποκορύφωμα αυτού του αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος είναι η “περήφανη” διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου που οι Ευρωπαίοι μέσω του κ. Βίζερ την αποτιμούν στα 200 δις ευρώ, όταν η υπόθεση Novartis, το μέγα σκάνδαλο φτάνει περίπου τα 3 δις ευρώ.

Σαν να μην έφταναν αυτά και άλλα τόσα, να σου και το ζεύγος του Υπουργού Οικονομίας και της αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας που εμφορούμενο από αυτό το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, αιτήθηκε και λάμβανε μηνιαίο επίδομα στέγης 1.000 ευρώ, προκειμένου να τσοντάρει στον “πενιχρό” μισθό τους, ώστε να μπορεί να πληρώσει το νοίκι του, μιας και τα περί τα 3 εκατομμύρια καταθέσεις και επενδύσεις τα κρατούσε για μια ώρα ανάγκης και το ιδιόκτητο “διαμερισματάκι” στη Γλυφάδα δεν πληρούσε τις στεγαστικές του ανάγκες.

Τελικά είχε δίκιο ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή. Πράγματι οι ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ είναι από άλλο υλικό. Και το αριστερό ηθικό τους πλεονέκτημα από αυτό το άλλο υλικό είναι φτιαγμένο.

Σχετικά δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα www.xanthitimes.gr