Άλλη μια χαμένη ευκαιρία. Οι χειρισμοί του Τσίπρα οδηγούν σε αδιέξοδο
Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Τρίτη 23 Ιανουαρίου η Χαρά Κεφαλίδου στο ραδιοφωνικό σταθμό ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και στους δημοσιογράφους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου.

Για το Συλλαλητήριο της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη η Χαρά Κεφαλίδου επεσήμανε ότι σε αυτό υπερίσχυσε το θυμικό και το συναίσθημα των πολιτών και τόνισε: «Οι κορώνες και τα συλλαλητήρια θολώνουν το τοπίο και δεν βοηθούν στο να υπάρξει λύση. Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να γίνεται με δηλώσεις και δημόσιες αντιπαραθέσεις. Υπάρχουν πια πολιτικές παρενέργειες που το πολιτικό σύστημα και η Κυβέρνηση δεν μπορούν να αγνοήσουν» και συμπλήρωσε:«Εκφράστηκε η αγανάκτηση του κόσμου. Ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας λειτουργεί αντι-συστημικά, έχοντας αυτονομηθεί από κόμματα και εκκλησία. Ο κόσμος την Κυριακή κάτι προσπάθησε να πει. Το μήνυμά του είναι ξεκάθαρα αντι-κυβερνητικό για το έλλειμμα εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση, την ανεπάρκεια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την ανικανότητα του Πρωθυπουργού να κυβερνήσει».

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με μια πιθανή σύγκληση πολιτικών αρχηγών για το θέμα των Σκοπίων σημείωσε:«Πολύ αργά θυμήθηκε ο κ. Τσίπρας τους πολιτικούς αρχηγούς και το Κοινοβούλιο. Αν το χειριζόταν με την απαιτούμενη υπευθυνότητα και σοβαρότητα, θα επεδίωκε τη διακομματική συνεννόηση και τη συναίνεση. Είναι ένα κρίσιμο εθνικό και βαθειά πολιτικό θέμα.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα ο Πρωθυπουργός το έχει χειριστεί με όρους μικροπολιτικής. Αντί αυτού σε μια συμβολική κίνηση επέλεξε η πρώτη του ενημέρωση να γίνει με τον Αρχιεπίσκοπο. Σεβαστό αλλά αυτή η ιεράρχηση αποτελεί ευθεία βολή στη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό. Δεν είναι δυνατόν οι πολιτικοί αρχηγοί και το Κοινοβούλιο να ενημερώνονται από διαρροές του Τύπου της ΠΓΔΜ. Επικίνδυνοι οι χειρισμοί του κ. Τσίπρα που παίζει με τα εθνικά θέματα θεωρώντας ότι θα δημιουργήσει πλήγμα στην αντιπολίτευση. Το εσωτερικό πρόβλημα της Συγκυβέρνησης με τον ‘Μακεδονομάχο’ κ. Καμμένο δημιουργεί κυβερνητικό ρήγμα και αυτό δεν μπορεί να γίνει ‘μπαλάκι’ προς την Αντιπολίτευση. Και σας ρωτώ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ η Ελλάδα συμμετέχει με δυο Υπουργούς: τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Άμυνας. Εκεί θα εμφανιστεί με δυο γραμμές; Τελικά με ποια θέση διαπραγματεύεται η χώρα; Ξέρει κανείς;».

Τέλος, η Χαρά Κεφαλίδου επανέλαβε την ξεκάθαρη θέση του Κινήματος Αλλαγής «Μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, erga omnes. Δεν είναι μόνο το θέμα του ονόματος. Πρέπει να απαλειφθούν οι αλυτρωτικές προθέσεις των Σκοπίων. Περιμένουμε στη Βουλή την ενιαία, επίσημη πρόταση από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Προσωπική μου άποψη είναι ότι δύσκολα θα προχωρήσουμε σε λύση. Η μη λύση όμως παρατείνει το αδιέξοδο. Άλλη μια ευκαιρία δείχνει να θυσιάζεται στο βωμό του μικροκομματισμού».

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Σχετικά δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα www.parapolitika.gr.