Η αμφισημία είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ. Τις θυσίες του ελληνικού λαού δυναμιτίζει η αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα. Δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη
Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 FM

Στα θέματα επικαιρότητας (νέα διόδια, Συμφωνία, αξιολόγηση και επικείμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου) αναφέρθηκε σήμερα Πέμπτη 8 Ιουνίου, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στη συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 FM και στην εκπομπή “Πρωινές διαδρομές”, με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Αδαμόπουλο.

Ακολουθούν τα κύρια σημεία της συνέντευξης:

Για τοποθέτηση 38 σταθμών διοδίων
«Αιφνιδιάστηκαν όλοι! Ο κ. Σπίρτζης προσθέτει ακόμη μεγαλύτερο κόστος στη μεταφορά εμπορευμάτων και στην κίνηση των ανθρώπων από νομό σε νομό. Τα προϊόντα μας γίνονται μη ανταγωνιστικά.

Η δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας (‘Στηρίζω την Κυβέρνηση, δεν πληρώνω και θα ξηλώσουμε τα διόδια μετά όταν έρθουν τα αναλογικά’), δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Η αμφισημία είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα ζει το απόλυτο παράλογο: ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συγχρόνως Κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Όπως στα πάντα έτσι και στα διόδια μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ βρει τα σκούρα όλα ανάγονται σε μνημονιακές υποχρεώσεις. Τα διόδια είναι ένας τρόπος για να χρηματοδοτήσει μια χώρα τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους και τις υποδομές της. Αυτή είναι παγκόσμια πρακτική. Η υλοποίηση όμως είναι μια άλλη κουβέντα.

Σε εμάς δεν υπάρχει ούτε συγκεκριμένος στόχος, ούτε στρατηγική. Η επιλογή του αριθμού των διοδίων, η τοποθέτησή τους, η τιμολόγηση γίνονται με πολύ άτσαλο τρόπο. Δουλειές του ποδαριού! Κανένας διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες για να καταλάβει ο κόσμος τι σημαίνει ένα τέτοιο μεγάλο έργο στην περιοχή του και να εκφράσει την άποψή του. Τελευταία ώρα η διαβούλευση με την τοπική αυτοδιοίκηση. Τις προτάσεις του τελευταίου Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης δεν τις έλαβε καν υπ’ όψιν του ο κ. Σπίρτζης. Κρίμα γιατί οι τοπικοί φορείς έχουν καταθέσει ουσιαστικές προτάσεις. Δυστυχώς, η εφαρμογή των αναλογικών διοδίων που προτείνεται και είναι μια δικαιότερη λύση δεν θα εφαρμοστεί πριν το 2018».

Αξιολόγηση/ Συμφωνία/ Ρύθμιση Χρέους/ Eurogroup 15ης Ιουνίου
«Η ρύθμιση του χρέους είναι το ιερό δισκοπότηρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, η στρατηγική της Κυβέρνησης να συνδέσει την αξιολόγηση με τη ρύθμιση του χρέους εγκλωβίζει τη χώρα για ακόμη μια φορά. Ο κ. Τσίπρας περνά το πιο αλλοπρόσαλλο μήνυμα στην Ευρώπη.
Είναι πλέον όμως μόνος του. Το αφήγημα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το χρέος τελείωσε. Ο στόχος της ποσοτικής χαλάρωσης πάει στις καλένδες. Το μέτωπο του Νότου που πόνταρε πολλά ο ΣΥΡΙΖΑ το αποχαιρετούμε και αυτό. Την Ελλάδα πια τη δείχνουν με το δάκτυλο, όχι μόνο ο Σόϊμπλε αλλά και οι Μπαρόζο και Μπάϊντεν με τις δηλώσεις τους. Το Grexit ξαναμπαίνει στο τραπέζι. Και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαντούν ‘εμείς διεκδικούμε ένα αναπτυξιακό πακέτο’. Γνωστή τακτική εσωτερικής κατανάλωσης. Το ίδιο δεν έκαναν και με τα μέτρα – αντίμετρα; Μετά από 10 μήνες διαπραγμάτευσης ο μόνος στόχος της Κυβέρνησης είναι η πολιτική της διάσωση. Για αυτό ο κ. Τσίπρας χτίζει νέο αφήγημα, αφού τα παλιά σενάρια κάηκαν, ενόψει εκλογών όποτε κι αν γίνουν αυτές: στοχοποιεί τους θεσμούς, τους εταίρους και κυρίως τη Γερμανία ως υποκινητές της λιτότητας στη χώρα μας».

Αναφορικά με τις πληροφορίες περί ψήφισης ενός νέου πολυνομοσχεδίου πριν από το Eurogroup
«Φαίνεται ότι πάμε σε ένα νέο κατ’ επείγον πολυνομοσχέδιο-‘σκούπα’ για επιπλέον προαπαιτούμενα που θα ψηφισθεί πριν από το Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τα πάντα με την ‘μπετόν αρμέ’ ομάδα των 153 βουλευτών. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ρήξης ή αμφισβήτησης. Το μεγάλο πρόβλημα όμως της χώρας είναι η πραγματική οικονομία και ούτε λόγος για ανάπτυξη. Σκούρα τα μαντάτα και από την πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ. Αλλιώς τα περιμένανε, αλλιώς τους ήρθαν. Το 2,7% έγινε 1,1% και να δούμε τώρα πώς θα εκτελέσουν τον προϋπολογισμό του 2017!

Στην ερώτηση ‘γιατί συμπεριφέρονται έτσι στη χώρα μας οι θεσμοί’; Η απάντηση είναι: γιατί ο κ. Τσίπρας είναι αναξιόπιστος. Ψηφίζει, δεν εφαρμόζει. Λέει, ξελέει. Πόσο πιο ξεκάθαρα να το πουν; Η λέξη ‘κλειδί’ για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές είναι η εμπιστοσύνη».

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: