«Η Κυβέρνηση ψάχνει για χρήσιμους ηλίθιους στην καλά στημένη προπαγάνδα της. Δεν θα τους βρει όμως στη ΔΗΣΥ!»
Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (βίντεο)

Συνέντευξη έδωσε σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Τώρα» της δημοσιογράφου Άννας Μπουσδούκου.

Ακολουθούν τα κύρια σημεία της συνέντευξης:

Αποτέλεσμα Ολλανδικών Εκλογών
«Μεγάλη ανακούφιση και ανάσα για όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Η ένταση των τελευταίων ημερών στις σχέσεις της Ολλανδίας – Τουρκίας διευκόλυνε την προεκλογική περίοδο. Δείχνει ότι οι πολίτες στην Ολλανδία έχουν συνειδητοποιήσει τί σημαίνει η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Είναι συγκλονιστικό το 82% της συμμετοχής στις κάλπες. Το μήνυμα που εκπέμπεται είναι: ‘Περισσότερη Ευρώπη’. Θετικό μήνυμα προς Γαλλία και Ιταλία. Πρέπει να δούμε όμως το πώς ψήφισαν οι νέοι ψηφοφόροι. Είναι ένα ποιοτικό στοιχείο. Φαίνεται ότι προσήλθαν με μια παρόρμηση περισσότερο προς το λαϊκισμό και την ξενοφοβία».

Προκλητικότητα Τουρκίας και στάση Ελλάδας
«Όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία του τουρκικού δημοψηφίσματος δημιουργείται ακόμη μεγαλύτερη ένταση που εξάγεται σε όλη την Ευρώπη. Ο Ερντογάν έχει να αντιμετωπίσει πολύ μεγάλα προβλήματα (Κουρδικό, Συρία κλπ). Αλλά και εσωτερικά θέματα. Προσπαθεί να συσπειρώσει ακραίους δεξιούς, κεμαλιστές και γκιουλενιστές. Για να το πετύχει χρησιμοποιεί ακραία λαϊκιστικό και εθνικιστικό λόγο. Σε αυτήν την πρόκληση η Ελλάδα δεν πρέπει να συμμετέχει και να απαντά. Απαιτείται σοβαρότητα, ψυχραιμία και ετοιμότητα. Οι φραστικές αντεγκλήσεις ευνοούν μόνον την Τουρκία».

Διαπραγμάτευση και κλείσιμο συμφωνίας – ΔΝΤ και δανειστές
«Κανείς δεν ξέρει τι διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση. Δεν έχει κανείς εικόνα για το τι διαπραγματευόμαστε και ποια θα είναι τα νέα μέτρα. Η Κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ένα ‘γαϊτανάκι’ από το Δεκέμβριο του 2016. Η διαπραγμάτευση έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και εννέα μήνες. Όσο δεν καταφέρνουν να συμφωνήσουν αυτό λειτουργεί εις βάρος της χώρας. Ανεβαίνει ο λογαριασμός και οι απαιτήσεις ΔΝΤ και δανειστών. Η τακτική του ΔΝΤ δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Ποιος όμως του δίνει αυτό το δικαίωμα;

Το Φεβρουάριο του 2016 στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν υπήρχε ούτε η μείωση των συντάξεων ούτε η μείωση του αφορολόγητου. Η περήφανη διαπραγμάτευση, οι κωλυσιεργίες και η αναβλητικότητα της Κυβέρνησης οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μίλησε για κλείσιμο της συμφωνίας το Δεκέμβριο του 2016. Σήμερα έχουμε φτάσει Μάρτιο του 2017 και περιμένουμε ποια θα είναι η νέα ημερομηνία. Το ΔΝΤ στην Ελλάδα επέστρεψε μετά την επιστολή που έστειλαν οι κ.κ. Τσίπρας και Τσακαλώτος. Η κα Λαγκάρντ το επιβεβαίωσε ‘καρφώνοντας’ τον Πρωθυπουργό».

Τρομοκρατία
«Ο Αναπλ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει πάρα πολύ δουλειά να κάνει. Δεν είναι μόνον οι καταλήψεις, η καταστροφή ακυρωτικών μηχανημάτων, το κάψιμο τρόλεϊ και λεωφορείων ή αυτό που ζουν καθημερινά οι κάτοικοι του κέντρου που έχουν μεγάλο αίσθημα ανασφάλειας. Αλγεινή η εικόνα της Αθήνας. Πρέπει επιτέλους οι συνάδελφοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν να χαϊδεύουν τα αυτιά αυτών των ομάδων. Είναι γνωστή η εκλεκτική συγγένεια του ΣΥΡΙΖΑ με το χώρο των αλληλέγγυων και των αντιεξουσιαστών».
Δημοκρατική Συμπαράταξη, διευρυμένη συνεργασία και σενάριο εκλογών.

«Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Ακόμη και αυτό των εκλογών. Ο κ. Τσίπρας λέει ότι ‘δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα και τέλος της λιτότητας.’ Ο κ. Χουλιαράκης απαντά ότι ‘θα είναι πολύ βαρύ το τίμημα για ορισμένες ομάδες της κοινωνίας’. Ο Πρωθυπουργός τονίζει ‘Δεν χρειάζομαι την πολιτική στήριξη κανενός’. Από την άλλη ο κ. Σκουρλέτης κάνει ανοίγματα για να ψηφιστούν τα μέτρα από 180 βουλευτές. Κανείς δεν ξέρει τι διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση. Άρα σε τι να συναινέσει κανείς; Σε τι να συμφωνήσει; Πολύ καλά στημένη η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέτρα – Αντίμετρα. Μηδενικό Δημοσιονομικό Κόστος. Αποπροσανατολισμός και παραπλάνηση το αμπαλάζ της αποτυχίας για να μπορέσουν να περάσουν τα σκληρά μέτρα στην κοινωνία.

Η Κυβέρνηση ψάχνει για χρήσιμους ηλίθιους. Δεν θα τους βρει όμως στη Δημοκρατική Συμπαράταξη!».

Δείτε το σχετικό βίντεο: