Η Κυβέρνηση κάθε ημέρα αποδεικνύει την ανικανότητά της. Τις εκλογές δεν θα τις αποφύγουμε. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά
Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Alpha 989 fm

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Νομού Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και στο δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό.

Ακολουθούν τα κύρια σημεία της συνέντευξης:

Εξελίξεις σε Δημοκρατική Συμπαράταξη, Συνέδριο και Κεντροαριστερά
«Κάνουμε προσπάθεια να διευρυνθούμε, να αναπτυχθούμε, να απευθυνθούμε σε νέο ακροατήριο. Το Συνέδριό μας θα πραγματοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι. Θέλουμε να είναι Συνέδριο ουσίας. Αυτό επιδιώκουμε. Εκεί θα συζητηθούν τα πάντα. Χρειαζόμαστε ειλικρίνεια και καθαρό πολιτικό λόγο. Πρέπει να βρούμε το πώς θα απευθυνθούμε στην ελληνική κοινωνία που έχει τόσα πολλά προβλήματα και έχει κουραστεί. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε καθαρό πολιτικό λόγο, συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις σε όλα τα σύγχρονα θέματα της κοινωνίας.

Επιβάλλεται να συνεχιστεί η προσπάθεια διεύρυνσης. Πρέπει να βρούμε διαύλους επικοινωνίας με το Ποτάμι, τους Ραγκούση – Διαμαντοπούλου – Φλωρίδη. Με όρους ενότητας και καθαρών σχέσεων. Είναι αίτημα των πολιτών. Πρέπει να υπάρξει ενότητα. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να ελπίσουμε ότι η κοινωνία θα στραφεί να κοιτάξει προς εμάς. Ζούμε σε μια νέα Ελλάδα. Η διετία ΣΥΡΙΖΑ έχει ανατρέψει πολλά πράγματα».

Υπόθεση Παπαντωνίου και Επιτροπή σε Βουλή
«Να πέσει άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις. Η Κυβέρνηση βρήκε τη συγκεκριμένη στιγμή για να φέρει το θέμα. Είναι γνωστή η τακτική τους. Όταν βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδα ανασύρουν διάφορα θέματα για να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία. Το ίδιο κάνουν και με το θέμα του κ. Παπαντωνίου. Πολλές φορές ο κ. Τσίπρας έχει χρησιμοποιήσει το αφήγημα της διαπλοκής και της πάταξής της όταν πιέζεται πολιτικά.
Το μόνο που μπορεί να βγάλει αλώβητο όλο το πολιτικό σύστημα είναι εάν αντιμετωπίσει το παρελθόν του με ειλικρίνεια και εντιμότητα. Αυτό πρέπει να γίνει και στην περίπτωση του κ. Παπαντωνίου. Πρέπει να διερευνηθεί και να ξεκαθαρίσει το θέμα».

Αξιολόγηση και σενάριο εκλογών
«Το πόσο κρίσιμο είναι να κλείσει η αξιολόγηση, το λένε οι ίδιοι οι Υπουργοί της Κυβέρνησης. Είναι γιοφύρι της Άρτας. Κανείς δεν έχει εικόνα για το πότε θα κλείσει και με ποιο τίμημα. Από το Δεκέμβριο 2016 στο Μάρτιο 2017 και βλέπουμε. Όσο δεν κλείνει τόσο ο λογαριασμός μεγαλώνει και έρχονται νέα, βαριά μέτρα. Το είδαμε άλλωστε: επέστρεψε το ΔΝΤ και θέτει νέα δεδομένα για προληπτικά μέτρα το 2021. Η καθυστέρηση είναι εις βάρος της χώρας. Τόσο τα μέτρα όσο και οι λανθασμένοι χειρισμοί είναι αποκλειστικό ‘έργο’ αυτής της Κυβέρνησης. Το κοντέρ τρέχει. Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει με όσο το δυνατό λιγότερο κόστος για τον ελληνικό λαό. Η Κυβέρνηση κάθε ημέρα αποδεικνύει την ανικανότητά της. Τις εκλογές δεν θα τις αποφύγουμε. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά».

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ: