Μουσικό Σχολείο Δράμας, ίσως το καλύτερο της Ελλάδας.
Απόσπασμα ομιλίας Ολομέλειας στο ν/σ Υπουργείου Παιδείας (βίντεο)

Ιδιαίτερη αναφορά στην ομιλία της έκανε η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου για το Μουσικό Σχολείο Δράμας αναφορικά με τις ρυθμίσεις για την ειδική αγωγή κατακεραυνώνοντας την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:

«Το νομοσχέδιο εθελοτυφλεί, αντιμετωπίζει αυτά τα παιδιά ως μαθητές Β’ κατηγορίας, “πουλώντας” τους στη συνέχεια την επιείκεια του σχολείου. Αυτά τα παιδιά δεν θέλουν επιείκεια. Θέλουν δασκάλους και καθηγητές ειδικευμένους. Θέλουν τάξεις που θα χωράει η διαφορετικότητά τους.  Εξετάσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους. Αλλά τί σας λέω. Εδώ και 2 μήνες παλεύω για το Μουσικό Σχολείο Δράμας, από τα καλύτερα πανελλαδικά και παρά τις ερωτήσεις που σας έχω καταθέσει κ. Υπουργέ και που δεν έχουν απαντηθεί ποτέ. Εκεί επειδή ο αριθμός των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες ήταν μεγαλύτερος και επέβαλε τη δημιουργία νέου τμήματος, η Πολιτεία αντ’ αυτού τους έστειλε να βρουν την τύχη τους αλλού. Όχι στο Μουσικό Σχολείο”.

“Αυτή είναι η πραγματική εικόνα. Καταργούμε τάξεις και δημιουργούμε νέα όργανα γιατί τα υπάρχοντα δεν μας φτάνουν. Και τί άλλο σκεφτήκατε για αυτά τα παιδιά; Τους πουλάτε «διευκολύνσεις» στο θέμα της ξένης γλώσσας. Τα παιδιά και μπορούν και ζητούν να εξετάζονται και να βαθμολογούνται με προσαρμοσμένο τρόπο εξέτασης που δεν τους εξασφαλίζει το σημερινό σχολείο”.

“Αυτή τη δική σας ανεπάρκεια την κάνετε μπαλάκι στα παιδιά. Με αυτήν τη λογική της ήσσονος προσπάθειας χτίζετε ανθρώπους με ανεπάρκειες. Η νομοθέτηση στα γρήγορα και στο ποδάρι. Είναι κοροϊδία και προσβολή”!

Δείτε το σχετικό βίντεο: