Σοβαρά προβλήματα στο Φεστιβάλ Αθηνών
Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Κονιόρδου (με αρ.πρωτ.1079) κατέθεσε η Βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, για τα σοβαρά προβλήματα στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Στη συνέντευξη Απολογισμού του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών κ. Θεοδωρόπουλου στις 7/11/2016, αποκαλύπτονται, μεταξύ άλλων, ζητήματα αδιαφανούς οικονομικής διοίκησης, διοικητικής κωλυσιεργίας και κακοδιαχείρισης, σημαντικών παραλείψεων, καθώς και λεκτικών απειλών.

Η Βουλευτής, ρωτά την Υπουργό για τις ενέργειες του Υπουργείου σχετικά με τα προβλήματα που αποκαλύφθηκαν.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την
Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λ. Κονιόρδου

Θέμα: Σοβαρά προβλήματα στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Στη συνέντευξη Απολογισμού του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών κ.Θεοδωρόπουλου στις 7/11/2016, αποκαλύπτονται, μεταξύ άλλων, ζητήματα αδιαφανούς οικονομικής διοίκησης, διοικητικής κωλυσιεργίας και κακοδιαχείρισης, σημαντικών παραλείψεων, καθώς και λεκτικών απειλών.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται θέματα που σχετίζονται με τον προϋπολογισμό, την υλοποίηση του οργανογράμματος, τη λήξη συμβάσεων των εργαζομένων, την πρόσληψη Γενικού Διευθυντή, την έλλειψη Τεχνικού Διευθυντή αλλά και Τμημάτων, το Λύκειο Επιδαύρου, τα χρήματα που προβλέπονται για ταξίδια στο εξωτερικό και ο έλεγχος δαπάνης τους. Επιπλέον, αν το Φεστιβάλ δεν προετοιμαστεί εγκαίρως κινδυνεύουν να χαθούν 900.000 ευρώ από το περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα “ΑΤΤΙΚΗ”.

Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 8/11/2016 η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Φεστιβάλ κα Θεοδωράτου δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει με απαντήσεις.

Πολλά τα προβλήματα που βγήκαν στην επιφάνεια, χωρίς καμία άμεση αντίδραση ή απάντηση.

Ερωτάται η κα Υπουργός:
1. Ποιες οι ενέργειες του Υπουργείου σχετικά με τα προβλήματα που αποκαλύφθηκαν;

Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Χαρά Κεφαλίδου