Μήνυμα εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς

Καλημέρα Παιδιά,

Εύχομαι να περάσατε όλοι όμορφα και ξέγνοιαστα το καλοκαίρι, αν και πολλοί από εσάς, φαντάζομαι οι μεγαλύτεροι, δεν απέφυγαν τις έγνοιες και τις υποχρεώσεις με μαθήματα και φροντιστήρια.

Είμαι σίγουρη πως έχετε βαρεθεί κάθε χρόνο την πρώτη μέρα της χρονιάς να ακούτε αν και τετριμμένες, αληθινές ευχές και νουθεσίες των μεγάλων. Δεν θα σας κουράσω. Άλλωστε τα περισσότερα απ’ όσα θα ακούσετε τα ξέρετε, τα έχετε μέσα σας, αλλά στην καθημερινότητα ξεχνιούνται.

Να σέβεστε και να χαίρεστε την ηλικία σας, τα νιάτα, τη φρεσκάδα του μυαλού σας. Να φροντίζετε και να προστατεύετε τον πολύτιμο εαυτό σας.

Μη μπαίνετε σε καλούπια και μην γίνεστε τυφλοί οπαδοί κανενός.

Να έχετε τα μάτια και τα αφτιά σας ανοιχτά για να φτιάξετε ο καθένας το δικό του προσωπικό όραμα – κι ας μην είναι πρωτοφανές ή σούπερ πρωτότυπο – είναι δικό σας, κι ακολουθείστε το.

Τα όνειρά μας τα βλέπουμε ο καθένας μόνος του, δεν μας τα διηγείται κάποιος τρίτος, ακόμη κι αν είναι η μάνα μας, ο πατέρας μας, ο δάσκαλός μας ή οποιοσδήποτε άλλος, όσο κι αν μας νοιάζεται και μας αγαπάει.
Μείνετε προσηλωμένοι στον στόχο σας. Αξιοποιήστε τα ταλέντα σας. Να είστε επίμονοι σε αυτό που αγαπάτε και μην χάνετε το κουράγιο σας μπροστά στις αναποδιές.

Να κρατάτε ψηλά την αυτοεκτίμησή σας και να μην την διαπραγματεύεστε για κανένα λόγο.

Όλοι, όλοι ανεξαιρέτως, αξίζουμε.  Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν μεγαλώνουμε όλοι μαζί, δεν είμαστε όλοι εξίσου όμορφοι, έξυπνοι ή πλούσιοι. Αλλά είμαστε όλοι άνθρωποι και αξίζουμε αγάπη και σεβασμό.

Ξέρετε ότι η χώρα μας περνάει μια πολύ δύσκολη περίοδο, μια φοβερή κρίση που έχει βγάλει στην επιφάνεια λάθη δεκαετιών. Αυτή η  κρίση είναι η δική σας μοναδική ευκαιρία να αλλάξετε τα πάντα προς το καλύτερο, να κάνετε πράξη τα οράματά σας και να ξεπεράσετε τις δικές μας ανεπάρκειες και αγκυλώσεις.

Μην μένετε απαθείς. Μην αναπαράγετε τα δικά μας λάθη.

Φροντίστε τον εαυτό σας, οργανώστε την προσωπικότητά σας, βρείτε τι σας αρέσει περισσότερο.

Οι δάσκαλοι, οι γονείς κι εγώ είμαστε δίπλα σας να σας στηρίξουμε στον αγώνα και το ωραίο ταξίδι προς την ενηλικίωση.

Μέσα από την καρδία μου καλή χρονιά και καλή πρόοδο.