Χαρά Κεφαλίδου: Σημαντικά εργασιακά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των Ελευθέρων Επαγγελματιών Φοροτεχνικών-Λογιστών Ν. Δράμας και χρήζουν τη μέριμνα του κράτους
Κατάθεση Αναφοράς προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, Αρ. Πρωτ.: 1759/05-04-2023

Αναφορά κατέθεσε σήμερα, Τρίτη 4 Απριλίου 2023, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη και Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, με αφορμή την επιστολή της ΕΦΕΕ Νομού Δράμας και τα υπομνήματα και επιστολές των ΠΟΦΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, όπου επισημαίνονται σημαντικά εργασιακά ζητήματα, τα οποία απασχολούν διαχρονικά τον κλάδο τους, με σκοπό την αναβάθμιση του επαγγέλματός τους. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη

           Τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Θέμα: «Σημαντικά εργασιακά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των Ελευθέρων Επαγγελματιών Φοροτεχνικών-Λογιστών Ν. Δράμας και χρήζουν τη μέριμνα του κράτους».

Η Ένωση Φοροτεχνικών-Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Δράμας (Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΔΡΑΜΑΣ) με επιστολή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), με υπομνήματα και επιστολές, αναφέρονται στα σημαντικά εργασιακά ζητήματα, τα οποία απασχολούν διαχρονικά τον κλάδο τους, με σκοπό την αναβάθμιση του επαγγέλματός τους. Ειδικότερα επισημαίνουν τα σοβαρά θέματα της ασθένειας, του θανάτου και της κύησης-λοχείας.

Όπως τονίζεται, οι γυναίκες ελεύθεροι-επαγγελματίες φοροτεχνικοί-λογιστές έχουν δικαίωμα στην μητρότητα, στην άδεια εγκυμοσύνης και στην άδεια λοχείας. Επίσης, οι φοροτεχνικοί λογιστές και οι υπάλληλοι που απασχολούν, έχουν δικαίωμα στην ασθένεια, στον θάνατο και στην άδεια ανάπαυσης, όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Αυτοί και οι οικογένειές τους, καθώς και οι υπάλληλοι που απασχολούν, θα πρέπει να έχουν την υποστήριξη που τους αρμόζει από την πολιτεία. Είναι ένας κλάδος που ακόμα και στην περίοδο της πανδημίας στήριξε την οικονομία του κράτους, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, εργαζόμενοι με εξοντωτικά ωράρια, χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα, εργαζόμενοι ακόμα και ως ασθενείς μέσα από τα νοσοκομεία.

Σας επισυνάπτω την επιστολή της Ένωσης Φοροτεχνικών-Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Δράμας (Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΔΡΑΜΑΣ) και τα Υπομνήματα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., ζητώντας να τα λάβετε υπόψη και να προβείτε στις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα δίκαια αιτήματα των Ελευθέρων Επαγγελματιών Φοροτεχνικών-Λογιστών.

Η αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να δείτε την επιστολή της ΕΦΕΕ Ν. Δράμας εδώ, το Υπόμνημα της ΠΟΦΕΕ εδώ και εδώ και την επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ-ΠΟΦΕΕ εδώ.