Χαρά Κεφαλίδου: Ανάγκη στήριξης των τρίτεκνων εκπαιδευτικών.
Κατάθεση Αναφοράς προς τους Υπουργούς Παιδείας & θρησκευμάτων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Αρ. Πρωτ.:1702/05-04-2023

Σε συνέχεια Αναφοράς στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, για τη στήριξη των πολυμελών οικογενειών με τρία τέκνα Ν. Δράμας, Αναφορά κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, με αφορμή την επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.), με την οποία επισημαίνεται η ανάγκη στήριξης των εκπαιδευτικών με τρία τέκνα.  

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

 Προς: Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως

             Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη

 Θέμα: «Ανάγκη στήριξης των τρίτεκνων εκπαιδευτικών»

Με την με αρ. πρωτ.: 203/14-03-2023 επιστολή της, η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.), διαμαρτύρεται για την μη συμπερίληψη των εκπαιδευτικών με τρία τέκνα στις ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις για εκπαιδευτικούς ευαίσθητων κοινωνικών κατηγοριών.

Όπως επισημαίνουν, με Τροπολογία στο άρθρο 62 του ν. 4589/2019, που κατατέθηκε το Σεπτέμβριο του 2020 και αφορούσε στον διορισμό μονίμων εκπαιδευτικών, αντιμετωπίστηκε μια αντικειμενική δυσκολία για ορισμένες ευαίσθητες κοινωνικές κατηγορίες εκπαιδευτικών, όπως οι πολύτεκνοι και οι έχοντες αναπηρία, σε μια εποχή με κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες όπου οι μετακινήσεις καθίστανται δυσκολότερες και ασύμφορες. Συγκεκριμένα, με την τροπολογία αυτή θεσπίστηκε η κατ’ εξαίρεση δυνατότητα απόσπασης στα δύο (2) χρόνια διορισμού εκπαιδευτικών για αυτές τις κοινωνικές κατηγορίες.

Επειδή, οι πολυμελείς οικογένειες με τρία τέκνα αντιμετωπίζουν αντίστοιχα σοβαρά οικονομικά προβλήματα όπως και οι πολύτεκνες οικογένειες και με δεδομένο ότι η Ελλάδα υποφέρει από μεγάλη υπογεννητικότητα.

Σας επισυνάπτω την επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος, ζητώντας να τη λάβετε σοβαρά υπόψη και να προβείτε στις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να στηριχθούν και οι εκπαιδευτικοί της ευαίσθητης αυτής κοινωνικής κατηγορίας.

Η αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου