Χαρά Κεφαλίδου: Ανάγκη άμεσης επίλυσης των προβλημάτων που θέτουν σε κίνδυνο την ασφαλή λειτουργία του Καταστήματος Κράτησης Νικηφόρου Δράμας.
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Αρ. Πρωτ.: 1692/05-04-2023

Αναφορά κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τ. Θεοδωρικάκο, με αφορμή το Δελτίο Τύπου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, με το οποίο επισημαίνονται τα γενικότερα προβλήματα, οι τεχνικές αστοχίες και ελλείψεις στις κτιριακές υποδομές και στον εξοπλισμό του Καταστήματος Κράτησης Νικηφόρου Δράμας, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφαλή λειτουργία του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Προς:   Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τ. Θεοδωρικάκο

Θέμα: «Ανάγκη άμεσης επίλυσης των προβλημάτων που θέτουν σε κίνδυνο την ασφαλή λειτουργία του Καταστήματος Κράτησης Νικηφόρου Δράμας».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας, με το από 27-3-2023 Δελτίο Τύπου, αναφέρεται στις ενέργειες που πραγματοποίησε, προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές της Π.Ε. Δράμας για την κατάσταση και τα προβλήματα που υπάρχουν στο Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου Δράμας.

Όπως επισημαίνεται, το Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου, εν όψει και της επικείμενης λειτουργίας του, παρουσιάζει πολλά προβλήματα, τεχνικές αστοχίες και ελλείψεις στις κτιριακές υποδομές και στον εξοπλισμό του, και γενικότερα προβλήματα στην κατάσταση των κάθε είδους εγκαταστάσεων.

Ως εκ τούτου, καθίσταται απαραίτητη και επείγουσα η άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ασφαλής λειτουργία του Καταστήματος και να υποδεχθεί τους πρώτους κρατούμενους, σύμφωνα και με τον προγραμματισμό που υπάρχει.

Σας επισυνάπτω το Δελτίο Τύπου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, ζητώντας να το λάβετε σοβαρά υπόψη και να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες, ώστε να εξασφαλισθεί η άμεση,  ασφαλής και πλήρης λειτουργία του Καταστήματος Κράτησης Νικηφόρου Δράμας.

Η αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να δείτε το Δελτίο Τύπου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας εδώ.