Χαρά Κεφαλίδου: Επιτακτική ανάγκη η επαναλειτουργία του Διαβητολογικού Ιατρείου στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Θ. Πλεύρη, Αρ. Πρωτ.: 1686/05-04-2023

Αναφορά κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Θ. Πλεύρη, με αφορμή την επιστολή του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Δράμας προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, στην οποία τονίζεται η αναγκαιότητα στελέχωσης του Διαβητολογικού Ιατρείου στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας με γιατρό Παθολόγο-Διαβητολόγο και ζητείται η άμεση επαναλειτουργία του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

 Προς:   Τον Υπουργό Υγείας, κ. Θ. Πλεύρη     

Θέμα: «Επιτακτική ανάγκη η επαναλειτουργία του Διαβητολογικού Ιατρείου στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας».

Ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Δράμας, με την με αρ. πρωτ. 194/28-3-2023 επιστολή του προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, τονίζει την αναγκαιότητα στελέχωσης του Διαβητολογικού Ιατρείου στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας με γιατρό Παθολόγο-Διαβητολόγο και την άμεση επαναλειτουργία του.

Όπως επισημαίνεται, στον νομό Δράμας νοσούν πέραν των δέκα χιλιάδων (10.000) διαβητικά άτομα και οι ασθενείς αυτοί, από τη στιγμή που έχει σταματήσει η λειτουργία του διαβητολογικού ιατρείου, παραμένουν χωρίς δημόσια ιατρική παρακολούθηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία σοβαρή και δύσκολη χρόνια πάθηση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πλήθος σοβαρών και επίπονων επιπλοκών. Η αντιμετώπισή της απαιτεί καθημερινή ιατρική παρακολούθηση, ώστε ο ασθενής να μπορεί να ελέγχει κατά τη διάρκεια της ημέρας τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα του, προκειμένου να αποφευχθούν οι υπογλυκαιμίες και οι υπεργλυκαιμίες, ενώ ταυτόχρονα απαιτείται και έλεγχος της καθημερινής διατροφής και της σωματικής άσκησης των ασθενών.

Σας επισυνάπτω την επιστολή του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Δράμας, ζητώντας να τη λάβετε σοβαρά υπόψη και να προβείτε στις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να τοποθετηθεί ιατρός Παθολόγος-Διαβητολόγος και να επαναλειτουργήσει το Διαβητολογικό Ιατρείο στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.

Η αναφέρουσα Βουλευτής

 Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να δείτε την επιστολή του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Δράμας εδώ.