Χ. Κεφαλίδου: «Στην πολιτική διαδρομή μου ακολούθησα τον δρόμο της καθαρότητας, της λογικής, της αλήθειας και της συνέπειας»
Συνέντευξη στη εφημερίδα «Εργασία… συν» της Δράμας

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εργασία… συν» παραχώρησε η Βουλευτής Νομού Δράμας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Χαρά Κεφαλίδου. Στη συνέντευξή της, η κ. Κεφαλίδου άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της, κάνοντας ειδική αναφορά και για όσα δεν έγιναν στον Νομό Δράμας. Στη συνέχεια, η Χαρά Κεφαλίδου αναφέρθηκε στον απολογισμό της δικής της κοινοβουλευτικής θητείας, ενώ στάθηκε και στον ρόλο του ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό σκηνικό. Τέλος, η Βουλευτής του Ν. Δράμας μίλησε για τις προσεχείς εκλογές, καθώς και για τη δική της εκ νέου υποψηφιότητα.

Κυρία Κεφαλίδου, κατ’ αρχάς σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη. Η τρέχουσα κοινοβουλευτική θητεία ολοκληρώνεται, καθώς οδεύουμε προς τη διεξαγωγή των εκλογών. Πώς κρίνετε την Κυβέρνηση της Ν.Δ.;
«Σε ένα ρευστό μεταβαλλόμενο περιβάλλον, που διαμορφώνει τη νέα κανονικότητα των διαδοχικών κρίσεων, η Κυβέρνηση είχε να διαχειριστεί μεγάλες προκλήσεις για τη χώρα, που μόλις είχε βγει τραυματισμένη από τα δεκαετή Μνημόνια. Στα 4 σχεδόν χρόνια διακυβέρνησής της, μπορεί να αποκατέστησε την εικόνα της χώρας προς τα έξω, όμως δεν κατάφερε να αλλάξει την ποιότητα της ζωής των Ελλήνων πολιτών, που συνεχίζουν να ζουν σε κατάσταση διαρκούς αγωνίας και αβεβαιότητας. Οι κυβερνητικοί χειρισμοί δεν ήταν τέτοιοι που να επιτρέπουν αισιοδοξία και στοιχειώδη ασφάλεια για το μέλλον.

Στην Πανδημία covid-19, παρά τα σκληρά περιοριστικά μέτρα, το αποτέλεσμα ήταν 36.000 χιλιάδες νεκροί συμπολίτες μας, οι περισσότεροι καταλήγοντας εκτός ΜΕΘ. Η Ελλάδα έρχεται δεύτερη σε θανάτους μεταξύ 30 ευρωπαϊκών χωρών, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Στην ενεργειακή της πολιτική, επισπεύδοντας το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, η Κυβέρνηση επένδυσε, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, στη βαθιά εξάρτηση από το φυσικό αέριο, αντί ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδιασμού για την ενεργειακή αυτονομία της χώρας, με αποτέλεσμα, όταν ξέσπασε η ενεργειακή κρίση, να επιδοτεί με δισεκατομμύρια ευρώ των Ελλήνων φορολογουμένων, τις εταιρείες παραγωγής ενέργειας και τους παρόχους.

Η ουσιαστική ενίσχυση των παραγωγικών επενδύσεων και των υποδομών στον πρωτογενή τομέα, των αγροτών και κτηνοτρόφων, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανακοινώνεται και αναβάλλεται διαρκώς, όπως και η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, με δικαιότερη κατανομή των βαρών, φορολόγηση των μεγάλων περιουσιών και των υπερκερδών των τραπεζών και των εταιρειών παραγωγής ενέργειας.

Στην προστασία των καταναλωτών από την ακρίβεια, που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2021 και κορυφώνεται στις μέρες μας, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αντέδρασε δειλά και καθυστερημένα, εγκλωβισμένη στις παρωχημένες αντιλήψεις με «ασπιρίνες» επιδομάτων, τα διάφορα pass (Fuel Pass, Freedom Pass, Power Pass, Market Pass, καλάθι νοικοκυριού), που δεν δίνουν τις απαραίτητες λύσεις, αφήνοντας την ελληνική κοινωνία απροστάτευτη.

Δυστυχώς η ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας κλείνει με το θέμα των υποκλοπών. Η παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ν. Ανδρουλάκη, δημοσιογράφων, της στρατιωτικής ηγεσίας, Υπουργών και άλλων, τραυμάτισε ανεξίτηλα την εικόνα της Κυβέρνησης. Η δε αντιμετώπιση με συνοπτικές διαδικασίες απορρήτου και η αποκάλυψη ενός παρακρατικού μηχανισμού μέσα στην ΕΥΠ (την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει ο Πρωθυπουργός), χτύπησε στην καρδιά της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών της χώρας. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας, που αμαυρώνει την εικόνα κάθε ευνομούμενης πολιτείας, γι’ αυτό και ο μόνος δρόμος που υπάρχει σε ένα κράτος δικαίου είναι η απόλυτη διαφάνεια. Αυτή που επιμελώς αποφεύγεται από την Κυβέρνηση.”.

Ο δικός σας απολογισμός για την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο ποιος είναι;
«Ως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στην ελάσσονα αντιπολίτευση, έχω χρησιμοποιήσει κάθε θεσμικό όπλο που παρέχουν οι συνταγματικές προβλέψεις για να υπερασπιστώ τις ανάγκες όλων των συμπολιτών μου και να κάνω τη φωνή της Δράμας να ακούγεται στο κράτος των Αθηνών. Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού μου έργου, έχω καταθέσει σειρά (άνω των 700) Αναφορών, Ερωτήσεων, Επερωτήσεων και Επίκαιρων Ερωτήσεων για τα προβλήματα και τα ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μου στη Δράμα:

 • Για τον οδικό Άξονα Δράμας -Αμφίπολης και τη σύνδεση του Νομού μας με την Εγνατία, που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, με αποτέλεσμα την απομόνωση του Νομού μας. Τον Κάθετο Άξονα «Καβάλα-Δράμα-Σέρρες-Προμαχώνας». Για τον αποκλεισμό μας από τη Σιδηροδρομική Εγνατία, με αποτέλεσμα η Δράμα να στερείται τη σύνδεση με Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη, με σύγχρονο μέσο σταθερής τροχιάς.
 • Για την υποστελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Δράμας, με αποτέλεσμα να καθίσταται πλημμελής η παροχή σύγχρονης και ασφαλούς υγειονομικής περίθαλψης στους ασθενείς του Νομού μας.
 • Για την ανέγερση του νέου Σχολείου του Κάτω Νευροκοπίου που έχει μείνει στα αζήτητα της Κυβέρνησης.
 • Για τα μεγάλα προβλήματα των κτηνοτρόφων του Νομού μας και της Α.Μ.Θ. που οδηγούν σε εγκατάλειψη του κλάδου τους νέους κτηνοτρόφους. Για τις Αγορές Παραγωγών αγροτικών προϊόντων και τη νομοθετική ρύθμιση του θεσμού.
 • Για τις φυσικές καταστροφές και τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούν στους αγρότες της περιοχής μας, και τις καθυστερήσεις καταβολής των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.
 • Για την ακρίβεια, τον υψηλό πληθωρισμό, τα κόκκινα δάνεια που έχουν οδηγήσει σε απελπιστική οικονομική κατάσταση χιλιάδες Δραμινούς.
 • Για τα προβλήματα θέρμανσης, τον χειμώνα, των ορεινών περιοχών του Νομού και ιδιαίτερα του Λεκανοπεδίου Κ. Νευροκοπίου. Τον έλεγχο και τη φύλαξη των σχολικών μονάδων του Νομού.
 • Την άμεση λήψη μέτρων πρόληψης και προστασίας των δασών του Νομού Δράμας.
 • Την περίοδο της πανδημίας κατατέθηκαν σειρά προτάσεων και υπήρξε ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών για την λειτουργία της εκπαίδευσης αλλά και για την αντιμετώπιση σε τοπικό επίπεδο της τεράστιας έλλειψη υποδομών και υγειονομικού προσωπικού.

Επιπλέον μαζί με την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, έχω καταθέσει σειρά Τροπολογιών:

 • Για την προστασία των νοικοκυριών από την ακρίβεια, ζητώντας μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα για όσο καιρό διαρκεί η κρίση, επειδή από τον Απρίλιο του 2022 και μετά, η απώλεια της αγοραστικής δύναμης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα κυμαίνεται γύρω στο 19%.
 • Για την προστασία των πολιτών από τις πιέσεις των funds, για τα κόκκινα δάνεια, για τα στεγαστικά δάνεια σε Ελβετικό Φράγκο, για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και της αύξησης του κόστους δανεισμού.
 • Για την άμεση αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για τα φτωχά και πληττόμενα νοικοκυριά.
 • Για τις επιχειρήσεις, προτείνοντας τη βελτίωση των προτεινόμενων όρων αμοιβαίου διακανονισμού μεταξύ τράπεζας και οφειλέτη με το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δόσεων.
 • Για τη ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη σε εφορία, ΕΦΚΑ, με κίνητρα για όσους τηρούν τη ρύθμιση, με 30% μείωση του συνολικού χρέους.
 • Για τη βέλτιστη αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να δοθούν κίνητρα για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, με έμφαση στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.»

Έχοντας τη θέση του Τομεάρχη Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, πώς κρίνετε τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στον συγκεκριμένο τομέα;
«Η εκπαίδευση είναι Εθνική υπόθεση, δεν είναι υπόθεση ούτε ενός κόμματος, ούτε μιας Υπουργού, ούτε μιας τετραετίας. Η αποσπασματική νομοθέτηση, η κυνική παραδοχή παραλείψεων κάτω από εύηχους τίτλους νομοθετημάτων, δεν αλλάζει τη δεινή κατάσταση στην εκπαίδευση. Τα σωρευμένα τραυματικά αποτυπώματα στην εκπαιδευτική κοινότητα τα βρίσκουμε μπροστά μας, κυρίως στα παιδιά μας, στη νέα γενιά, όσο η ηγεσία αναλώνεται σε φανταχτερά περιτυλίγματα χωρίς μεταρρυθμιστικό περιεχόμενο, πριονίζοντας το μέλλον της χώρας.

Εμείς, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, προτείνουμε σταθερά μακροχρόνια εφαρμογή εκπαιδευτικής πολιτικής, με την ανασύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας. Η ηγεσία του Υπουργείου, επέλεξε τον δρόμο της επιδερμικής διεκπεραίωσης στόχων παραβλέποντας την ουσία στις νομοθετικές της πρωτοβουλίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα προχειρότητας είναι και η πρόσφατη εξαγγελία ίδρυσης νέων Τμημάτων και μεταφοράς άλλων στα Α.Ε.Ι., όπως αυτών της Δράμας στο ΔΠΘ. Η εξαγγελία έγινε χωρίς αποφάσεις των Συγκλήτων των Α.Ε.Ι. και την γνώμη της ΕΘ.Α.Α.Ε., καταστρατηγώντας τον νόμο που η ίδια η Ν.Δ. εισηγήθηκε και ψήφισε, συνεχίζοντας έτσι την πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που πριν κατακεραύνωναν.

Η ξεχωριστή νομοθέτηση για την Επαγγελματική Λυκειακή Εκπαίδευση, απομονώνοντάς την από την συνολική εκπαιδευτική πολιτική για το σχολείο, το άναρχο τοπίο στο θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, η αλλαγή στον τρόπο εκλογής πρυτανικών αρχών που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο σειρά ιδρυμάτων, η ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, που ακόμη δεν την έχουμε δει, ο νόμος για τις δομές και την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης, είναι μερικές μόνο από τις αστοχίες της Υπουργού.

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση δεν γίνεται με προχειρότητες της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, που άφησε αξιόλογα τμήματα χωρίς φοιτητές. Δεν γίνεται με φιγουρατζίδικες στολές της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Δεν γίνεται με σαρδελοποίηση μαθητών σε συγχωνευόμενες τάξεις στη μέση της σχολικής χρονιάς. Δεν γίνεται με την εκπαιδευτική κοινότητα στα κάγκελα και την αδιαφορία στις φωνές αυτών που επωμίζονται όλο το βάρος υλοποίησης των εκπαιδευτικών κυβερνητικών προγραμμάτων, που προ-συζητήθηκαν, προ-αποφασίστηκαν και ανακοινώθηκαν, πίσω από περίκλειστες πόρτες υπουργικών γραφείων.

Οι πολυδιαφημισμένη μεταρρύθμιση δεν γίνεται με απολογισμό κυβερνητικής θητείας που περιλαμβάνει 8 αποσπασματικούς νόμους και πάνω από 20 τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια άλλων Υπουργείων που διορθώνουν λάθη σε όσα βιαστικά ψηφίστηκαν. Η διατήρηση του φτωχού σχολείου «Φίλη» και η αποφυγή νομοθέτησης Εθνικού Απολυτηρίου στο Λύκειο, που από μόνη της θα μας έβαζε στη διαδικασία εκσυγχρονισμού της εκπαιδευτικής διαδικασίας, είναι παραλήψεις, που υποψιάζουν και τον πιο καλοπροαίρετο συνομιλητή, για τη στόχευση του Υπουργείου. Τέλος, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στη συνεχιζόμενη παράλειψη αξιολόγησης των νέων πανεπιστημιακών σχολών και τμημάτων, όπως και παλαιών.».

Ειδικά για τον Νομό Δράμας, θεωρείτε πως υπήρξε παραγωγή έργου από κυβερνητικής πλευράς; Κάποια μακροχρόνια ζητήματα φαίνεται να προχωρούν, όπως είναι η διεξαγωγή του διαγωνισμού για τον δρόμο Δράμα – Αμφίπολη ή ο διαγωνισμός για την πρόσληψη προσωπικού στο Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου.
«Σίγουρα υπήρξε παραγωγή εξαγγελιών. Για τον Νομό μας η Κυβέρνηση της Ν.Δ. σε μια τετραετία δεν έχει καταφέρει να αρχίσει και να ολοκληρώσει κανένα έργο υποδομής. Ούτε καν την υπεσχημένη από τον Μάιο του 2019 σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία. Πολλά χρόνια η Δράμα αγωνίζεται να βγει από την απομόνωση, να βρει «ευήκοα ώτα» για την κατασκευή του οδικού άξονα που θα την οδηγήσει με απευθείας κλειστό αυτοκινητόδρομο στην Εγνατία Οδό. Πέρασε μια τετραετία, και οι αρμόδιοι Υπουργοί διατυμπανίζουν ότι η Ν.Δ. έχει κάνει έργα, συνολικού ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε όλη τη χώρα, περισσότερα και από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Για τη Δράμα όμως, δεν βρέθηκε ούτε το 2% από αυτά τα κονδύλια, για τον οδικό άξονα Δράμας-Αμφίπολης και προκρίθηκε η λύση της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Μέχρι σήμερα το έργο παραπέμπεται «στις καλένδες».

Ακόμα και το βασικό οδικό έργο, ο Διευρωπαϊκός Άξονας Ε61, που θα συνδέσει την Καβάλα με τη Δράμα, τις Σέρρες και μέσω του Προμαχώνα με τη Βουλγαρία, είναι κολλημένη στη φάση μερικής δημοπράτησης μικρού τμήματος 8 χλμ. της σύνδεσης Δράμας Καβάλας από τα 30 χλμ. συνολικά. Και αυτού του έργου η υλοποίηση δεν έχει καν ξεκινήσει. Η Δράμα στερείται σήμερα και τον σιδηρόδρομο, καθώς αποκλείστηκε από την χάραξη και απευθείας σύνδεση με τη Σιδηροδρομική Εγνατία, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται στο μέλλον οι Δραμινοί/ες να ταξιδεύουν μέχρι τους Τοξότες Ξάνθης και την Αμφίπολη Σερρών για να συναντούν τη Σιδηροδρομική Εγνατία και να συνεχίζουν το ταξίδι τους.

Όσον αφορά τέλος το νέο 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο στο Κάτω Νευροκόπι, παρά τις επαναλαμβανόμενες υπουργικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις, έχει καταντήσει σαν το γεφύρι της Άρτας.

Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη προσωπικού στο Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου ολοκληρώθηκε. Αναμένουμε όμως ακόμα το πότε επιτέλους θα ξεκινήσει η λειτουργία του.

Η Κυβέρνηση έχει αποδειχτεί τραγικά ασυνεπής. Στις δεκάδες Ερωτήσεις, Επίκαιρες Ερωτήσεις, και Αναφορές μου στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, παρουσιάζεται περιχαρής, αμελής και γεμάτη ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.».

Συχνά υπάρχουν αναφορές για το κόμμα σας, από τα άλλα κόμματα, σχετικά με το αν θα συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και με ποιον εταίρο, τη Ν.Δ. ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό; Εν δυνάμει κυβερνητικός εταίρος ή σταθερά μια αντιπολιτευτική φωνή, καταθέτοντας τις δικές του προτάσεις;
«Είμαστε ο πολιτικός φορέας που πιστεύει στον ανοιχτό διάλογο, δεν φοβάται τις προγραμματικές συγκλίσεις, θεωρώντας ότι κανείς δεν κατέχει όλες τις λύσεις για τα προβλήματα του τόπου.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προτάσσουμε τη φωνή της λογικής και τις ανάγκες του τόπου, στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, που έχουν για εμάς την πρώτη θέση στην πολιτική μας σκέψη. Διαχρονικά ακολουθούμε μία αδιαπραγμάτευτη αυτόνομη πορεία, έχοντας αποδείξει την πίστη μας στην προτεραιότητα της κυβερνησιμότητας της χώρας σε όλες τις κρίσιμες στιγμές.

Προτάσσοντας το συμφέρον του τόπου, στόχος μας είναι να προκύψει Κυβέρνηση από τη πρώτη Κυριακή των εκλογών. Προϋπόθεση να υπάρξει μια ισχυρή λαϊκή ετυμηγορία, ώστε να έχουμε δύναμη να θέσουμε τις προγραμματικές μας προτεραιότητες, για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών. Για εμάς δεν είναι αυτοσκοπός η εξουσία για την εξουσία. Τιμούμε την προσήλωση στις αρχές μας και στεκόμαστε δίπλα στην κοινωνία, από όποια θέση μας εμπιστεύεται το εκλογικό σώμα.».

Όπως έχει ανακοινωθεί, θα είστε εκ νέου υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στον Νομό Δράμας. Οι στόχοι σας για την επόμενη περίοδο, εφόσον αποτελέσετε την επιλογή των πολιτών, ποιοι είναι;
«Η εποχή της αβεβαιότητας και των διαρκών προκλήσεων που ζούμε επιβάλλει νέα δεδομένα. Κατανόηση των αλλαγών που συμβαίνουν γύρω μας με μεγάλη ταχύτητα και αξιολόγηση προτεραιοτήτων. Με αυτό το σκεπτικό θα ξεκινούσα από την αντιμετώπιση της δημογραφικής συρρίκνωσης, ως την κρισιμότερη πρόκληση για τον Νομό μας.

 • Η στήριξη της οικογένειας με κάθε δυνατό τρόπο π.χ. δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών, η οργανωμένη λειτουργία ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών.
 • Η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς, η άρση απομόνωσης του Νομού μας, με την ολοκλήρωση των αναγκαίων υποδομών καθοριστικών για οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας.
 • Η ενίσχυση του Πρωτογενούς Τομέα για να αποφύγουμε την ερημοποίηση της υπαίθρου μας.
 • Η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ένα επαρκώς στελεχωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Νομό μας.
 • Ο θεσμός της κοινωνικής κατοικίας και στη Δράμα για να αποκτήσουν στέγη οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και τα νέα ζευγάρια, με αξιοποίηση για τον σκοπό αυτό κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.
 • Η στήριξη των Ενεργειακών Κοινοτήτων των Δήμων με την άμεση προτεραιοποίηση των έργων τους.
 • Η θεσμοθέτηση αξιοπρεπούς εγγυημένου εισοδήματος για τους χαμηλοσυνταξιούχους µε την επαναφορά του ΕΚΑΣ για 350.000 δικαιούχους.
 • Η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, με διεύρυνση της παραγωγικής βάσης και ενίσχυση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας για δημιουργία θέσεων εργασίας.».

Τέλος, αφού σας ευχαριστήσω ξανά για τη συνέντευξη αυτή, θα ήθελα να μου πείτε για ποιους λόγους θεωρείτε πως οι πολίτες θα επιλέξουν εσάς προσωπικά για να τους εκπροσωπήσετε στο Κοινοβούλιο;
«Οι συμπατριώτες μου, στις δύσκολες και ρευστές συνθήκες της χώρας, πριν φτάσουν στην κάλπη, περιμένω να σκεφτούν με νηφαλιότητα τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις προσδοκίες τους για το μέλλον, των ίδιων και των παιδιών τους. Η ψήφος τους είναι καθοριστική για την επόμενη ημέρα, τη δική τους και της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ, με τις ξεκάθαρες κοστολογημένες θέσεις και προτάσεις του, προσφέρει λύσεις στην ελληνική κοινωνία.

Την τοξικότητα, τον διχαστικό λόγο, τις κοινοβουλευτικές κραυγές, τη διανομή δωρεάν υποσχέσεων και μαγικών λύσεων, τις έχουμε πληρώσει με βαρύ τίμημα. Στην πολιτική διαδρομή μου ακολούθησα τον δρόμο της καθαρότητας, της λογικής, της αλήθειας και της συνέπειας, για να μπορώ να αντικρίζω τους συμπολίτες μου ίσια στα μάτια.

Με όλες μου τις δυνάμεις και με όπλο την εμπιστοσύνη της δραμινής κοινωνίας αγωνίζομαι κάθε μέρα να αναδείξω τις ανάγκες του τόπου μας ενώπιον της κάθε κυβέρνησης, πετυχαίνοντας η φωνή των Δραμινών να ακούγεται και για όσα δεν υλοποιούνται να είμαι το κεντρί αφύπνισης της εκάστοτε ηγεσίας, στηλιτεύοντας ανεπάρκειες και ολιγωρίες, αναδεικνύοντας προβλήματα και κυρίως προωθώντας κρίσιμα ζητήματα του Νομού μας και προτείνοντας λύσεις.

Ως Βουλευτής, αγωνίζομαι και συμβάλλω να έρχονται νομοσχέδια που διευκολύνουν τους ανθρώπους σε όλα τα πεδία, είτε αυτά αφορούν στην Παιδεία, είτε στην Υγεία ή στη Δημόσια Διοίκηση, προσβλέποντας σε μια κοινωνία που αγκαλιάζει όλους τους πολίτες και τους προσφέρει δυνατότητες ευημερίας.

Αγωνίζομαι για να υπάρξει ανάπτυξη στον τόπο μας, που θα ανοίξει θέσεις εργασίας, θα ενισχύσει την κινητικότητα και θα φέρει πλούτο.

Μέσα από τη διαδρομή μου είναι φανερές οι επιλογές μου. Η Βουλή δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ο δρόμος για τον σκοπό: Να γίνει ο τόπος μας -η Δράμα- επιλογή ζωής, να κρατά το ανθρώπινο δυναμικό της, να προκόβει και να νιώθουν οι συμπολίτες μου ότι είμαι παρούσα στις ανάγκες τους.».

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη και εδώ.