Το νομοσχέδιο αυτό είναι αριστερό αποτύπωμα ή άλλη μία αυταπάτη;
Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3 και την εκπομπή «ΑΚΡΑΙΩΣ», με τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή, έδωσε την Πέμπτη 14 Ιουλίου η Βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τον εκλογικό νόμο.

Μιλώντας για το θέμα είπε: “Η δυναμική που αναπτύχθηκε μετά την κατάθεση της πρότασης των πέντε σημείων, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ανάγκασε και τα άλλα κόμματα και τη ΝΔ και το Ποτάμι, με τροπολογίες να υιοθετήσουν σημεία αυτής της πρότασης. Το πως θα κινηθεί ο κος Τσίπρας είναι απροσδιόριστο. Κανείς δεν ξέρει τι αιφνιδιασμός μας περιμένει στην Ολομέλεια της Βουλής. Και γω σας ρωτάω: τι αριστερό έχει αυτό το νομοσχέδιο όταν δε μιλάει για κατάτμηση  μεγάλων εκλογικών περιφερειών, τι αριστερό έχει όταν κάνει εκβιασμό για το 3%, που είναι μεγάλο εθνικό θέμα,  τι αριστερό έχει όταν κάνει φλερτ με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Είναι αριστερό αποτύπωμα ή άλλη μία αυταπάτη ή είναι ηθικό πλεονέκτημα”;

Επισήμανε ότι: “Επειδή κάποιοι άνθρωποι είμαστε και νέοι στην πολιτική δε θέλουμε να πορευόμαστε με τα βαρίδια του παρελθόντος, ξέρουμε την ιστορία της παράταξή μας, ξέρουμε και τα θετικά της και τα λάθη της”.

Ερωτώμενη ποιο είναι το πιο ουσιαστικό των πέντε σημείων που θα ήθελαν να υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ψηφίσουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αυτό τον εκλογικό νόμο, απάντησε ότι: “αποσπασματικά, δεν πρόκειται να ξεχωρίσουμε κανένα, είναι ένα σύνολο προτάσεων, αυτές οι πέντε προτάσεις είναι οι ουσιαστικές αρχές του εκλογικού συστήματος που θα θέλαμε να βλέπουμε: και η ψήφος των ομογενών είναι σημαντική και το 3% είναι σημαντικό, η ψήφος στα 17, το σπάσιμο των περιφερειών και η δυνατότητα στο πρώτο κόμμα να έχει ένα λογικό αριθμό bonus, γύρω στο 25 με 30%, είναι μια δικλίδα ασφαλείας για την επόμενη μέρα”.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: