Η Χαρά Κεφαλίδου σε συνάντηση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΒτΕ με Ισπανούς βουλευτές, στο πλαίσιο συντονισμού των Κοινοβουλίων των νοτίων χωρών της Ε.Ε.
Συνάντηση με διακομματική αντιπροσωπείας της Κοινής Επιτροπής για θέματα Ε.Ε. του Κογκρέσου των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας της Ισπανίας

Συνάντηση πραγματοποίησε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας, Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Γραμματέας της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με την διακομματική αντιπροσωπεία της Κοινής Επιτροπής για θέματα Ε.Ε. του Κογκρέσου των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας της Ισπανίας στη Βουλή των Ελλήνων, με επικεφαλής την κ. Susana Sumelzo Jordán, στο πλαίσιο συντονισμού των Κοινοβουλίων των νοτίων χωρών της Ε.Ε..

Στη συνάντηση συζητήθηκε μία μεγάλη ατζέντα θεμάτων. Οι Έλληνες βουλευτές αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στην ενδυνάμωση του ρόλου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, προκειμένου να υπάρξει μια συγκροτημένη ευρωπαϊκή πολιτική για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας, την αυξημένη επιθετικότητα της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και την ανάγκη περαιτέρω ενεργοποίησης της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Η Χαρά Κεφαλίδου, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, είχε τη δυνατότητα να αναδείξει:

  1. Τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας και το εμπάργκο όπλων που εισηγείται το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Μια πρωτοβουλία που κερδίζει σταδιακά έδαφος χωρίς να αγνοούνται και οι παραφωνίες εντός Ευρώπης.
  2. Την ανάγκη θεσμικής θωράκισης της Ε.Ε. με αφορμή την παρακολούθηση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.
  3. Την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση που ταλαιπωρεί τους πολίτες
  4. Την έμφαση στα συμπεράσματα από την Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης και την οφειλόμενη συμμετοχή των πολιτών ως εχέγγυο καλύτερης ποιότητας Δημοκρατίας.
  5. Το μεταναστευτικό ζήτημα.

Τέλος, ιδιαίτερος λόγος έγινε από την ελληνική αντιπροσωπεία για το αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.