Χαρά Κεφαλίδου: Καθυστέρηση στις πληρωμές των σχολικών καθαριστριών του Δήμου Δράμας
Κατάθεση Αναφοράς προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας & Θρησκευμάτων, Αρ. Πρωτ.: 253/25-10-2022

Αναφορά κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγήςπρος τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη και την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως, με θέμα την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στις πληρωμές των σχολικών καθαριστριών του Δήμου Δράμας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς: 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς:   Τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη

              Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως

Θέμα: «Καθυστέρηση στις πληρωμές των σχολικών καθαριστριών του Δήμου Δράμας»

Σε δημοσίευμα στο τοπικό τύπο της Δράμας γίνεται αναφορά στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι 80 σχολικές καθαρίστριες που εργάζονται στα σχολεία του Δήμου Δράμας, όσον αφορά στην καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων τους παρόλο που έχουν συμπληρώσει 50 ημέρες εργασίας

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Σωματείου τους, τα μέλη έχουν καθυστερήσει να πληρωθούν  παρότι αυτό δεν συνέβη στους άλλους εργαζομένων στο δήμο. Σε απάντηση που πήραν σε σχετική επιστολή τους προς το Δήμο Δράμας, για την εξεύρεση μιας άμεσης λύσης, είναι ότι «υπάρχει πρόβλημα με τον αριθμό των υπαλλήλων που διαθέτει ο δήμος και τα χρήματα δεν επαρκούν». Το πρόβλημα δηλαδή αφορά μόνο στις καθαρίστριες και όχι τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε αυτόν.

Όπως επισημαίνεται, η καθυστέρηση αυτή παρατηρείται τα τελευταία τρία χρόνια αποκλειστικά στις σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Δράμας, ενώ οι σχολικές καθαρίστριες σε Δήμους στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας έχουν πληρωθεί κανονικά, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Η Πρόεδρος τόνισε ότι οι περισσότερες σχολικές καθαρίστριες – αυτές που φροντίζουν ώστε τα παιδιά στα σχολεία να έχουν καθαρές τουαλέτες και αίθουσες διδασκαλίας – είναι γυναίκες που αντιμετωπίζουν κοινωνικά προβλήματα και ζητήματα υγείας και η μη καταβολή των δεδουλευμένων τους εγκαίρως, δημιουργεί πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά τους και στις οικογένειές τους. Είναι άδικο να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση και να διαχωρίζονται από τους εργαζόμενους σε άλλους κλάδους στον ίδιο δήμο.

Σας επισυνάπτω το δημοσίευμα του τοπικού τύπου και ζητώ, λαμβάνοντάς το υπόψη, να προβείτε στις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες για την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους.

Η αναφέρουσα βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να δείτε το σχετικό δημοσίευμα στον τοπικό τύπο Δράμας εδώ.

Μπορείτε να δείτε την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων εδώ, του Υπουργείου Εσωτερικών εδώ και του σχετικού εγγράφου του Δήμου Δράμας εδώ.
Δράμας μ