Συνάντηση Χαράς Κεφαλίδου με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη είχε η βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χαρά Κεφαλίδου για ενημέρωση αναφορικά με την κατάσταση του αθλητισμού στον νόμο Δράμας.

Η βουλευτής έθεσε στον Υφυπουργό τα θέματα που αφορούν στα φλέγοντα ζητήματα του νομού Δράμας, με κύριο ζήτημα την πορεία των ερασιτεχνικών σωματείων ποδοσφαίρου στην περιοχή, που αποτελεί και την κορωνίδα των αθλητικών δραστηριοτήτων και τα προβλήματα χρηματοδότησής τους, την ανάγκη διαφάνειας και αξιολόγησής τους, ώστε να δίνεται η δυνατότητα μέσα από ξεκάθαρες διαδικασίες σε όλα τα σωματεία, που δραστηριοποιούνται ενεργά, να έχουν προοπτική και μέλλον.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στον Πανδραμαϊκό. Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και όλοι προσβλέπουμε σε μια δίκαιη απόφαση.

Συζητήθηκαν ακόμη ζητήματα που αφορούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές στον νομό και την ανάγκη συντήρησης και εκσυγχρονισμού τους, σε σχέση με τις δυνατότητες του υπουργείου και τον προγραμματισμό του.

Τέλος η βουλευτής έθεσε στον Υφυπουργό το ζήτημα της επιλογής προπονητών άρσης βαρών από τα αθλητικά σωματεία και της οικονομικής αδυναμίας να ανταπεξέλθουν στα έξοδα συνοδείας αθλητών στους αγώνες. Η διέξοδος που έδωσε ο κος Αυγενάκης προσδιορίζεται αποκλειστικά σε δύο δυνατότητες: Είτε της επιλογής παραχώρησης Προπονητή με την ιδιότητα Δ. Υπαλλήλου από το ΥΠΑΙΘ, είτε πτυχιούχου Προπονητικής Σχολής.