Χαρά Κεφαλίδου: Κραυγή αγωνίας από τους Κτηνοτροφικούς Συλλόγους ΑΜΘ
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αρ. Πρωτ.: 84/14-10-2022

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά, με αφορμή δημοσίευμα του τοπικού τύπου, για τα σοβαρά και δυσεπίλυτα προβλήματα των Κτηνοτροφικών Συλλόγων της ΑΜΘ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά

Θέμα: Κραυγή αγωνίας από τους Κτηνοτροφικούς Συλλόγους ΑΜΘ

Σε δημοσίευμα στον τοπικό τύπο της Δράμας γίνεται αναφορά στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των Κτηνοτροφικών Συλλόγων της ΑΜΘ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, όπου έθεσαν τα θέματα που αφορούν στον κλάδο τους και ειδικότερα τα μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜΘ ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν σωρεία χρονιζόντων προβλημάτων με κυριότερα, την ανισομερή κατανομή των βοσκοτόπων από το 2015 μέχρι σήμερα μέσω της “Τεχνικής Λύσης” που είχε σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, με συνέπεια τη μείωση του ζωικού κεφαλαίου, τις μεγάλες και παρατεταμένες αυξήσεις της τιμής των ζωοτροφών, τις εκκρεμότητες πληρωμών ενισχύσεων και αποζημιώσεων των προηγουμένων ετών και τα έσοδα που χάθηκαν από τις ελληνοποιήσεις των αμνοεριφίων κατά την περίοδο του Πάσχα 2022, που είχαν ως αποτέλεσμα να πουλήσουν τα αμνοερίφια σε εξευτελιστικές τιμές κ.λ.π.

Οι εκπρόσωποι των Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜΘ ζητούν να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν, να αυξηθούν τα κονδύλια της ενίσχυσής τους για τις ζωοτροφές, και να εγκριθούν οι αλλαγές που έχουν προτείνει για το στρατηγικό σχέδιο της ΚΓΠ 2023-2027.

Σας επισυνάπτω το δημοσίευμα του τοπικού τύπου και ζητώ αφού λάβετε υπόψη και τις συγκεκριμένες προτάσεις που σας κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜΘ να προβείτε στις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες για την επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Η αναφέρουσα βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Το δημοσίευμα του τοπικού τύπου μπορείτε να το δείτε εδώ.