Χαρά Κεφαλίδου: Δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, 5 Οκτωβρίου 2022.
Δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου για να τιμήσουμε τον ιδιαίτερο ρόλο τους στη ζωή των μαθητών και να αναγνωρίσουμε τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί κάθε βαθμίδας, σε καθημερινή βάση.

Μια τέτοια μέρα, αλλά και κάθε μέρα, η Πολιτεία θα πρέπει να εστιάζει στο δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο οι εκπαιδευτικοί εργάζονται και να βρίσκει τρόπους για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.

Οι εκπαιδευτικοί με το έργο τους θεμελιώνουν μια σύγχρονη, δημοκρατική κοινωνία και συμβάλλουν στην προσωπική εξέλιξη, την επαγγελματική προοπτική και τη συνεχή μορφωτική ανέλιξη των πολιτών της. Αφιερώνουν τη ζωή τους κυρίως να πλάθουν τις παιδικές ψυχές, που τις βοηθούν να αποκτήσουν γνώσεις και εφόδια, να κατακτήσουν τα όνειρά τους.

Στις ιδιαίτερα δύσκολες μέρες που διανύουμε, οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που σήκωσαν μεγάλο βάρος των πρωτόγνωρων συνθηκών και στάθηκαν δίπλα στα παιδιά μας, παρόντες για οτιδήποτε αυτά χρειαστούν. Με αυξημένη ατομική και κοινωνική ευθύνη και με κάθε πρόσφορο μέσο, από τις πρώτες ημέρες της νέας πραγματικότητας, βρήκαν τρόπους και συντηρούν την επαφή με τους μαθητές τους. Αυτή την ευαισθησία, τη συναίσθηση προσφοράς, οι εκπαιδευτικοί μας καλούνται να κάνουν πράξη κάθε μέρα, δίνοντας καθημερινές μάχες για το αυτονόητο: Να μην μείνει κανένας μαθητής εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Χωρίς άξιους και αφοσιωμένους εκπαιδευτικούς η κοινωνία του αύριο είναι εκ προοιμίου καταδικασμένη. Καλό σχολείο χωρίς καλούς εκπαιδευτικούς δε γίνεται!

Τους ευχαριστούμε.»