Χαρά Κεφαλίδου: Καταστροφές στις καλλιέργειες στο Δήμο Παρανεστίου Νομού Δράμας από αγέλες αγριόχοιρων
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, Αρ. Πρωτ.: 3224/31-08-2022

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,  προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, με αφορμή την επιστολή του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Παρανεστίου Νομού Δράμας, στην οποία επισημαίνει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και τις καταστροφές που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στις καλλιέργειες, λόγω της αύξησης του αριθμού των αγριόχοιρων, σε όλη την έκταση του Δήμου Παρανεστίου και ιδιαιτέρως στη Δημοτική Ενότητα Παρανεστίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά

Θέμα: « Καταστροφές στις καλλιέργειες στο Δήμο Παρανεστίου Νομού Δράμας από αγέλες αγριόχοιρων».

Με επιστολή του ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παρανεστίου Νομού Δράμας, κ. Γεώργιος Λουκανίδης, επισημαίνει ότι λόγω της αύξησης του αριθμού των αγριόχοιρων, τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες αραβοσίτου, κυρίως, αλλά και τριφυλλιού, πατάτας, κηπευτικών κλπ., καθώς και σε δενδρώδεις καλλιέργειες όπως καρυδιές, αμυγδαλιές, αμπέλια κλπ., σε όλη την έκταση του Δήμου Παρανεστίου και ιδιαιτέρως στη Δημοτική Ενότητα Παρανεστίου και γίνεται λήπτης πολλών παραπόνων από τους δημότες.

Τονίζεται ότι οι αναρίθμητες αγέλες αγριόχοιρων αλωνίζουν κάθε βράδυ τον κάμπο, σπάνε τα φυτά στο πέρασμά τους, τρώνε τα καλαμπόκια που δεν έχουν φτάσει στη συγκομιδή, και δεν αφήνουν τίποτε όρθιο.

Εκτός τούτου, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και για τους οδηγούς που κινούνται στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο.

Σας επισυνάπτω την επιστολή του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Παρανεστίου και ζητώ να εξετάσετε και να προβείτε στις άμεσες και αναγκαίες ενέργειες ικανοποίησης των αιτημάτων του.

Η αναφέρουσα βουλευτής

 Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να δείτε την επιστολή του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Παρανεστίου εδώ.