Χαρά Κεφαλίδου: Από τις 8 Μαρτίου 2022 παραμένει ακέφαλη η Ορθοπεδική Κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη, Αρ. Πρωτ.: 3223

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,  προς τoν Υπουργό Υγείας,  κ. Αθανάσιο Πλεύρη, με αφορμή το δημοσίευμα του τοπικού τύπου που αναφέρεται στα προβλήματα συντονισμού και οργάνωσης που έχουν δημιουργηθεί στην ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου καθώς και σε ζητήματα στις αρμονικές σχέσεις μεταξύ των γιατρών της ίδιας κλινικής, διότι από τις 8/3/2022 η ορθοπεδική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, μετά τη συνταξιοδότηση του πρώην διευθυντή της, έχει βρεθεί ακέφαλη και δεν έχει οριστεί νέος διευθυντής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη

Θέμα: «Από τις 8 Μαρτίου 2022 παραμένει ακέφαλη η Ορθοπεδική Κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας».

Σε δημοσίευμα στον τοπικό τύπο οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας αναφέρουν τα μεγάλα προβλήματα συντονισμού και οργάνωσης που έχουν δημιουργηθεί στην ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου καθώς και ζητήματα στις αρμονικές σχέσεις μεταξύ των γιατρών της ίδιας κλινικής, διότι από τις 8/ 3/2022, η ορθοπεδική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, μετά τη συνταξιοδότηση του πρώην διευθυντή της, έχει βρεθεί ακέφαλη και δεν έχει οριστεί νέος διευθυντής.

H καθυστέρηση της επιλογής του επόμενου διευθυντή δημιουργεί πληθώρα προβλημάτων που έχουν αντίκτυπο στην προσφορά των υπηρεσιών της Ορθοπεδικής κλινικής τόσο στην κοινωνία, αλλά ακόμα και στους ειδικευόμενους ιατρούς της κλινικής, λόγω της ακυβερνησίας και της έλλειψης οργάνωσης και συντονισμού.

Ενώ υπάρχουν δύο γιατροί με βαθμό Διευθυντή ΕΣΥ, δεν έχει όμως κανείς επιλεγεί για τη θέση του διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής και πρέπει να γίνει άμεσα για να συντονίζει την κλινική.

Όπως επισημαίνουν, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝ Δράμας και η πρόεδρος των Γιατρών του Νοσοκομείου, ούτε στο Νοσοκομείο της Δράμας ούτε σε άλλο νοσοκομείο της χώρας δεν υπάρχει σήμερα ακέφαλη κλινική. Υπήρξε ένα συμβουλευτικό όργανο προς τη διοίκηση, το οποίο κατέληξε σε κάποια απόφαση. Οι διευθυντές, οι οποίοι θα μπορούσαν να αναλάβουν τη λειτουργία της κλινικής είναι δύο και ενώ η διοίκηση έχει το πόρισμα της συμβουλευτικής επιτροπής, η οποία πρότεινε τον έναν από αυτούς, όμως μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κάποια οριστική απόφαση, η οποία είναι καθαρά στην αρμοδιότητα της Διοικήτριας.

Σας επισυνάπτω το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας και ζητώ να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε άμεσα να επιλυθούν τα προβλήματα της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας με την άμεση επιλογή του Διευθυντή αυτής.

Η αναφέρουσα βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να δείτε εδώ το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας.