Πρωτοβουλία Χαράς Κεφαλίδου με αφορμή την εξαιρετική πρόταση μαθητών του ΓΕΛ Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα

Πρωτοβουλία της Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτού Ν. Δράμας και υπεύθυνης Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή την εξαιρετική πρόταση μαθητών του Γενικού Λυκείου Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και τον ενημέρωσα για την εξαιρετική πρωτοβουλία των μαθητών του Γενικού Λυκείου Κάτω Νευροκοπίου Δράμας. Τιμώντας τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, απηύθυναν πρόσκληση στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου, αλλά και της Ελληνικής Ομογένειας σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ιστοσελίδα συλλογής υπογραφών για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Με κύριο σύνθημα το «μπορούμε να γίνουμε πολλοί», κάλεσαν τα σχολεία να συμβάλουν στην προσπάθεια επιστροφής του σημαντικού αυτού κομματιού της ελληνικής κληρονομιάς, από το Βρετανικό Μουσείο στον τόπο της δημιουργίας τους.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τους καθηγητές για την δράση τους και δέχτηκε με χαρά την πρότασή μου. Έτσι λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Βουλή 20 μαθητών με τον Διευθυντή του σχολείου κ. Αναστάσιο Μωυσιάδη, θα υπάρξει ξενάγηση στην έκθεση “Αντικρίζοντας την Ελευθερία! στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά” και βράβευση του σχολείου από τον κ. Κ. Τασούλα.

Μέσα από τις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι στην καθημερινότητά μας, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μας κάνουν περήφανους, μας συγκινούν, μας δίνουν την αληθινή ελπίδα για την επόμενη μέρα. Είναι το μέλλον της πατρίδας μας.

Εύχομαι κάθε επιτυχία και ένα λαμπρό μέλλον σε κάθε επίπεδο της ζωής τους.».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του Κινήματος Αλλαγής εδώ.