Χαρά Κεφαλίδου: Καταστροφή από τις έντονες βροχοπτώσεις των (φθινοπωρινών) πατατοκαλλιεργειών στο λεκανοπέδιο του Κ. Νευροκοπίου
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αρ. Πρωτ. 248/20-10-2021

Αναφορά κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, βάσει του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Χρονικά της Δράμας», με τις δηλώσεις του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Νευροκοπίου, σύμφωνα με τις οποίες οι πατατοκαλλιέργιες του λεανοπεδίου του Κ. Νευροκοπίου υπέστησαν ανεπανόρθωτες καταστροφές εξαιτίας των τελευταίων έντονων βροχοπτώσεων. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς: 

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό

Θέμα: Καταστροφή από τις έντονες βροχοπτώσεις των (φθινοπωρινών) πατατοκαλλιεργειών στο λεκανοπέδιο του Κ. Νευροκοπίου

Σύμφωνα με δηλώσεις στον τοπικό τύπο του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Νευροκοπίου, κ. Απόστολου Βέσμελη, μετά από τις συνεχείς επί μία εβδομάδα βροχοπτώσεις στην περιοχή του Νευροκοπίου, έχουν προκληθεί ανεπανόρθωτες καταστροφές στην παραγωγή πατάτας από τα πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή. Αποτέλεσμα πολλές πατατοκαλλιέργειες σε όλη την έκταση του λεκανοπεδίου να έχουν μετατραπεί σε λίμνη και το 40% της φετινής παραγωγής, που έχει μείνει ασυγκόμιστο, να έχει πλέον καταστραφεί.

Οι πατατοπαραγωγοί της περιοχής του Νευροκοπίου, μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν λόγω της πανδημίας και ενώ περίμεναν εφέτος μια καλύτερη χρονιά και τιμή στη διάθεση της πατάτας, κινδυνεύουν να υποστούν σοβαρότατες οικονομικές απώλειες, καθώς βλέπουν τη μισή τους σχεδόν παραγωγή μέσα στα λασπόνερα.

Σας επισυνάπτω το δημοσίευμα της εφημερίδας «Χρονικά της Δράμας» με τις δηλώσεις του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Νευροκοπίου και ζητώ να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες για την καταγραφή των ζημιών και την ενίσχυση των πατατοπαραγωγών του λεκανοπεδίου.
Η αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να δείτε το σημοσίευμα της Εφημερίδας “Χρονικά της Δράμας¨ εδώ.

Μπορείτε να δείτε την απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εδώ.