Η Χαρά Κεφαλίδου στο πάνελ της εκπομπής “Briefing” του ACTION24
Συμμετοχή στο πάνελ της εκπομπής "Briefing" του ACTION24 (βίντεο)

Στην ενημερωτική εκπομπή “Briefing” του τηλεοπτικού σταθμού ACTION24, με τον δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο, συμμετείχε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής.

Η βουλευτής, αναφορικά στην άμεση λήψη των μέτρων που έπρεπε να παρθούν άμεσα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, στην Β. Έυβοια, επισήμανε την ολιγωρία που υπάρχει, τονίζοντας ότι :«στα καμένα ποτέ δεν έχει νόημα να κάνεις πολιτική» και ότι «πρέπει να βοηθήσουμε με όλα τα μέσα τους ανθρώπους που έχουν πληγεί, για να μην εγκαταλείψουν τον τόπο τους».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ως εργαλείο για ποιοτική εκπαίδευση και ανταγωνιστικό δημόσιο σχολείο: «Μεταρρυθμίσεις όπως η αξιολόγηση δεν μπορούν αν γίνονται ούτε ερήμην των κομμάτων ούτε ερήμην της κοινωνίας, της μαθητικής κοινότητας, των γονιών και κυρίως των εκπαιδευτικών».

Τέλος για το θέμα της εξεταστικής είπε ότι :«προσωπικά δεν πιστεύω στις εξεταστικές, αλλά επειδή μπαίνει θέμα δημοκρατίας, η δική μας θέση είναι “όλα στα φως”, να εξεταστούν όλα από το 2015, να κάνουμε όλοι μας την αυτοκριτική μας».

Δείτε τις τοποθετήσεις της εδώ: