Χαρά Κεφαλίδου: Η αδράνεια του ΥΠΑΑΤ οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο τους Κτηνοτρόφους ΑΜΘ λόγω της παρατεταμένης αύξησης των ζωοτροφών
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας,  προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό, βάσει επιστολής  των Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ), σχετικά με την αδράνεια του ΥΠΑΑΤ, η οποία οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο τους Κτηνοτρόφους ΑΜΘ λόγω της παρατεταμένης αύξησης των ζωοτροφών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό
Θέμα: Η αδράνεια του ΥΠΑΑΤ οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο τους Κτηνοτρόφους ΑΜΘ λόγω της παρατεταμένης αύξησης των ζωοτροφών

Με επιστολή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) επαναφέρουν την πρότασή τους για την αναγκαιότητα της κατά κεφαλήν οικονομικής ενίσχυσης του ζωικού κεφαλαίου στη χώρα, σε όλα τα είδη των αγροτικών ζώων, λόγω της μεγάλης και παρατεταμένης αύξησης της τιμής των ζωοτροφών.

Υπενθυμίζουν ότι έγκαιρα, με σχετική επιστολή τους από 26/1/2021, ενημέρωσαν το Υπουργείο για σειρά παρεμβάσεων και μέτρων, διότι η μεγάλη και συνεχής αύξηση της τιμής των ζωοτροφών οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στον οικονομικό αφανισμό την κτηνοτροφία στη χώρα μας, και προτείναν έναν οδικό χάρτη, για να υπάρξει οικονομική αποσυμφόρηση σε όλες τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της χώρας.

Επειδή, όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν έχει ανταποκριθεί στα αιτήματά τους, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει καμία απάντηση και δεν έχει αναληφθεί καμία πρωτοβουλία.

Επειδή, όπως επισημαίνουν, από λόγια και εξαγγελίες έχουν ακούσει πολλά, αλλά από πρωτοβουλίες και πράξεις μέχρι στιγμής τίποτα, ζητούν να προχωρήσει άμεσα το Υπουργείο στην κατά κεφαλή οικονομική ενίσχυση του ζωικού κεφαλαίου της χώρας, σε όλα τα είδη των αγροτικών ζώων, διότι οι ακριβές ζωοτροφές είναι θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων κτηνοτρόφων.

Σας επισυνάπτω την επιστολή των Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) και παρακαλώ όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες για την άρση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν.

Η αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να δείτε τη σχετική επιστολή  των Κτηνοτροφικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ), η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Αναφοράς εδώ.