Η Χαρά Κεφαλίδου για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, τις πανελλαδικές εξετάσεις και το Εργασιακό Νομοσχέδιο
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κανάλι Ένα 90.4fm" του Πειραιά (βίντεο)

«Η κυβέρνηση να ασχοληθεί με το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, αντί να εξαγγέλλει αλλαγές στην παιδεία» δήλωσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη του τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις στις βαθμίδες εκπαίδευσης, στο Κανάλι Ένα 90.4 και την εκπομπή «Προ παντός ψυχραιμία», με τον δημοσιογράφο Νίκο Μπαρδούνια.

Ειδικότερα, η βουλευτής επεσήμανε πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αρκείται σε αλλαγές που αποτυπώνονται μόνο στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, χωρίς αυτές να έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα. Έκανε λόγο, μάλιστα, για μια χρονιά που τόσο για τους μαθητές, σε εκπαιδευτικό και ψυχολογικό επίπεδο, όσο και για τους διδάσκοντες, είναι εντελώς χαμένη. Με το παραπάνω σκεπτικό, κάλεσε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Ν. Μπαρδούνια, την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου να μην θέσει εφέτος σε εφαρμογή το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια. «Θα έπρεπε η κα. Κεραμέως να δείξει ευαισθησία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για το ζήτημα των ημερών, το νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας, που αναμφίβολα εγείρει ποικίλες αντιδράσεις, η κα. Κεφαλίδου συνταυτίστηκε με την άποψη που παραθέτει η πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Σοβαρές ενστάσεις, κατά την ίδια, διατυπώνονται για το κατά πόσο ο εργοδότης μπορεί να μιλήσει επί ίσοις όροις με τον εργαζόμενο, ενώ, όπως λέει, επί της ουσίας καταργούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Παρά τις «γκρίζες ζώνες» που χαλούν το ν/σ Χατζηδάκη, η βουλευτής εντοπίζει και θετικά στοιχεία, όπως η ψηφιακή κάρτα εργασίας, που εξ ιδίας πείρας υποστηρίζει πως «υπήρχαν από τη δεκαετία του ’90 στον ιδιωτικό τομέα και προστάτευαν τους εργαζόμενους».

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ: