Η Χαρά Κεφαλίδου στα εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ) στη Δράμα
Χαιρετισμός στα εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ) στη Δράμα

«Οι Φορείς Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για την εκπαίδευση και την ενημέρωση των πολιτών για τα θέματα προστασία της φύσης.

Το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες, από οικολογική άποψη, περιοχές της Ελλάδας, καθώς «φιλοξενεί» όλες τις ζώνες βλάστησης της Ευρώπης, από μεσογειακά πλατύφυλλα δέντρα μέχρι σκανδιναβικά κωνοφόρα!

Ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ) υλοποιεί εδώ, στην αίθουσα «Μελίνα» στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, στο κέντρο της Δράμας, τη δημιουργία ενός Κέντρου Πληροφόρησης των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων για την ανάδειξη και προβολή του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης».

Είναι μία πρωτοβουλία πρωταρχικής σημασίας για τα παιδιά μας, τη νέα γενιά της πόλης μας. Το «μυστικό» είναι να βρίσκουμε δραστηριότητες που θα τραβούν την προσοχή τους, θα τους μάθουν αξίες όπως η συλλογικότητα, ο εθελοντισμός και η συνεργασία, η ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής σκέψης, ώστε μέσα από τα σχόλιά τους, τα επιφωνήματά τους, μέσα από διαδραστικά προγράμματα και περιβαλλοντικά παιχνίδια να συνειδητοποιήσουν ότι κάτι ενδιαφέρον και συναρπαστικό συμβαίνει γύρω τους βλέποντας πόσα προσφέρει η φύση στον άνθρωπο και τι πρέπει να κάνει ο άνθρωπος για να την προστατεύσει.

Συγχαρητήρια σε όσους προσπάθησαν και εκπλήρωσαν αυτό το εγχείρημα και οφείλω να τονίσω ότι πρωτοβουλίες σαν και αυτήν μπορούν να ευαισθητοποιήσουν τους νέους και τις τοπικές κοινωνίες για την προστασία, διατήρηση και ανάδειξη του τοπικού περιβάλλοντος και την τόνωση του αειφόρου τουρισμού του νομού μας».