Χαρά Κεφαλίδου: Απλήρωτοι για τρίτο συνεχόμενο εξάμηνο οι Εκδότες Επιστημονικών Βιβλίων
Κατάθεση Αναφοράς προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Αρ.Πρωτ.2590/12.05.2021

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και τον Υπουργό Οικονομικών κο Χρήστο Σταϊκούρα με θέμα: “Απλήρωτοι για τρίτο συνεχόμενο εξάμηνο οι Εκδότες Επιστημονικών Βιβλίων” βάσει επιστολής του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ).

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: -Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως
-Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Θέμα: Απλήρωτοι για τρίτο συνεχόμενο εξάμηνο οι Εκδότες Επιστημονικών Βιβλίων

Ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του προς το Υπουργείο Παιδείας διότι καλείται να διανείμει για τρίτη συνεχή φορά τα φοιτητικά συγγράμματα του εαρινού εξαμήνου 2020-2021, με εταιρείες ταχυμεταφορών, κατ’ οίκον.

Η ίδια διαδικασία τηρήθηκε τόσο κατά το εαρινό εξάμηνο 2019-2020, όσο και κατά το χειμερινό εξάμηνο 2020-2021.

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος είναι οριακή, καθώς το κόστος της όλης διαδικασίας αποστολής των συγγραμμάτων βαρύνει, προς το παρόν, αποκλειστικά και μόνον τους εκδότες. Το Υπουργείο Παιδείας μέχρι σήμερα δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ, μετακυλίοντας στους εκδότες την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

Οι εκδότες, απλήρωτοι επί δυο συνεχή χρόνια, τονίζουν ότι έχουν αποδείξει εμπράκτως ότι στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, επιδεικνύοντας υπευθυνότητα και επαγγελματική ευσυνειδησία.

Σας επισυνάπτω την επιστολή του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ) για άμεσες δικές σας ενέργειες επίλυσης του θέματος και να με ενημερώσετε σχετικά.

Η αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να δείτε την επιστολή του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ), η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Αναφοράς, εδώ .

Μπορείτε να δείτε την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών εδώ.