Ενημέρωση για κρούσματα στη Δράμα προς αποφυγή νέας διασποράς στον Νομό
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας Αρ.Πρωτ.2303/07.04.2021

Για ακόμη μία φορά η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας επανέρχεται με κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας με βάση επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας με την οποία κρούει των κώδωνα του κινδύνου και ζητά επίσημη ενημέρωση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τυχόν κρούσματα στη Δράμα και τη συνδρομή όλων για την αποφυγή δημιουργίας στρεβλής εικόνας για την πανδημία στον Νομό, όπως είχε συμβεί και τον Νοέμβριο του 2020 με αποτέλεσμα μια νέα ανεξέλεγκτη διασπορά.

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια

Θέμα: Ενημέρωση για κρούσματα στη Δράμα προς αποφυγή νέας διασποράς στον Νομό
Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας με επιστολή του επανέρχεται και επισημαίνει για ακόμη μία φορά το θέμα της μη ορθής καταγραφής των κρουσμάτων covid-19 στον Νομό Δράμας και ζητά επίσημη ενημέρωση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τυχόν κρούσματα στην περιοχή και τη συνδρομή όλων για να μην έχουμε μια νέα ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού.
Επειδή ο Σύλλογος έχει ανεπίσημα ενημερωθεί ότι υπάρχουν κρούσματα του ιού στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην ΒΙΠΕ Δράμας και ότι υπάρχει διασπορά της νόσου στην κοινότητα των προσφύγων αλλά και σε εργαζομένους στο κέντρο τα οποία δεν εμφανίζονται στα καταγεγραμμένα κρούσματα μέσω του ΕΟΔΥ για το νομό.
Και επειδή ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος από την διαμόρφωση μιας στρεβλής εικόνας για την πανδημία στον Νομό, όπως είχε συμβεί και τον Νοέμβριο του 2020, και η εκ νέου ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοϊού στη Δράμα.
Σας επισυνάπτεται η σχετική επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας και παρακαλώ να προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες και απαραίτητες ενέργειες και να με ενημερώσετε σχετικά.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να δείτε τη σχετική επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας εδώ.