Χαρά Κεφαλίδου: Εγκαταλείφθηκαν από την κυβέρνηση στην τύχη τους τα Πολιτιστικά Σωματεία
Κατάθεση Αναφοράς προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Πολιτισμού, Ανάπτυξης και Εργασίας Αρ.Πρωτ.2143/24.03.2021

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Ανάπτυξης & και Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα: «Εγκαταλείφθηκαν από την κυβέρνηση στην τύχη τους τα Πολιτιστικά Σωματεία»​.

“Καμία πρωτοβουλία δεν υπήρξε από την κυβέρνηση προς τα πολιτιστικά σωματεία που εδώ και ένα χρόνο είναι ανενεργά και δοκιμάζονται σκληρά από την υγειονομική κρίση”.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα
Την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη
Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη
Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη

Θέμα: Εγκαταλείφθηκαν από την κυβέρνηση στην τύχη τους τα Πολιτιστικά Σωματεία

Οι Ποντιακοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Νομού Δράμας διαμαρτύρονται έντονα διότι ενώ διανύουμε τον δεύτερο χρόνο της πανδημίας, υπάρχει παντελής αδράνεια και αδιαφορία των αρμοδίων προς τους πολιτιστικούς συλλόγους της χώρας.

Παρόλο που τα πολιτιστικά σωματεία εδώ και ένα χρόνο είναι ανενεργά και δοκιμάζονται σκληρά από την υγειονομική κρίση, με τα πάγια έξοδά τους όπως ενοίκια, λειτουργικά έξοδα, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, δημοτικά τέλη κ.α. να τρέχουν, καμία πρωτοβουλία δεν υπήρξε από την κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της οικονομικής τους ενίσχυσης.

Για τους λόγους αυτούς ζητούν άμεση οικονομική ενίσχυση προς τα πολιτιστικά σωματεία όλης της χώρας διότι είναι αδήριτη η ανάγκη στήριξης τους.

Επιπρόσθετα ζητούν από τους αρμόδιους την ένταξη όλων των ΚΑΔ που ξεκινούν από 9499 και αφορούν Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σωματεία, στη λίστα των πληττόμενων επιχειρήσεων από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού ώστε να ενταχθούν στις ευεργετικές νομοθετικές διατάξεις με τις ανάλογες πρόνοιες.

Και τέλος να ενταχθούν ρητά οι πολιτιστικοί σύλλογοι στην νομοθετική ρύθμιση για παράταση της θητείας των Δ.Σ. αυτών έως τουλάχιστον τον Σεπτέμβριο του 2021 και να προβλεφθεί και καλυφθεί η δυνατότητα εκπροσώπευσης και νομιμοποίησης αυτών προς τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες κλπ.

Μετά τα ανωτέρω σας επισυνάπτεται η επιστολή των Συλλόγων και Σωματείων του Νομού Δράμας για τις δικές σας ενέργειες και να με ενημερώσετε σχετικά.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό Δελτίο Τύπου των Ποντιακών Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού Δράμας, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Αναφοράς εδώ.

Μπορείτε να δείτε τις απάντησεις του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων εδώ και εδώ.

Μπορείτε να δείτε την απάντηση του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων εδώ.

Μπορείτε να δείτε την απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού εδώ.