Χαρά Κεφαλίδου: Καθυστέρηση αποπληρωμής Προγραμμάτων Κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-49 στην Ο.Ε.Β.Ε. Ν.Δράμας
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Αρ.Πρωτ.1805/03.03.2021

Ομοσπονδία Επαγγελμ.Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Δράμας

Αναφορά κατέθεσε σήμερα η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη με θέμα: «Καθυστέρηση αποπληρωμής Προγραμμάτων Κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-49 στην Ο.Ε.Β.Ε. Ν. Δράμας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη

Θέμα: Καθυστέρηση αποπληρωμής Προγραμμάτων Κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-49 στην Ο.Ε.Β.Ε. Ν.Δράμας

Με επιστολή της στο Υπουργείο η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Δράμας (Ο.Ε.Β.Ε. Ν. Δράμας) και τα 16 Πρωτοβάθμια Σωματεία, τα οποία υπάγονται σε αυτήν, διαμαρτύρονται για τη μεγάλη καθυστέρηση στην αποπληρωμή των προγραμμάτων κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-49 για εργαζόμενους σε μικρές επιχειρήσεις, που υλοποιούν κάθε χρόνο σε συνεργασία με κάποιο ΚΕΚ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Δράμας.

Λόγω της μεγάλης καθυστέρησης αποπληρωμής των προγραμμάτων ΛΑΕΚ που υλοποίησε η Ομοσπονδία δεν μπορεί να προχωρήσει τη διαδικασία εξόφλησης των δαπανών και για τα άλλα προγράμματα και επιπλέον δυσχεραίνεται και η θέση του συνεργαζόμενου ΚΕΚ που δεν μπορεί να εξοφληθεί, καθώς και οι 250 περίπου εργαζόμενοι/καταρτιζόμενοι, διότι αυτά τα προγράμματα είναι επιδοτούμενα και δεν έχουν λάβει ακόμη τα χρήματά τους.
Συνημμένα σας επισυνάπτω την επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Δράμας, ζητώ να την λάβετε υπόψιν και να προβείτε σε άμεσες ενέργειες και να με ενημερώσετε σχετικά.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

Μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική επιστολή της «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ» Νομού Δράμας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Αναφοράς, εδώ.

Μπορείτε να δείτε την απάντηση του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων εδώ.