Χαρά Κεφαλίδου: “10.000 εκπαιδευτικοί μένουν αδιόριστοι από λάθος του ΑΣΕΠ”
Κατάθεση Ερώτησης προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Αρ.Πρωτ.9164/02.09.2020

Για ακόμη μια φορά η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, επανέρχεται με Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με το πρόβλημα αποκλεισμού χιλιάδων εκπαιδευτικών από τις Προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, λόγω προβλήματος στην πληρωμή του e-paravolo.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως

Θέμα: «10.000 εκπαιδευτικοί μένουν αδιόριστοι από λάθος του ΑΣΕΠ»

Αναστάτωση και σύγχυση έχει προκαλέσει σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς η ανακοίνωση του πίνακα των εκπαιδευτικών που διορίζονται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς περίπου 10.000 εκπαιδευτικοί μένουν έξω από τους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ (από τους πίνακες κατάταξης των προκηρύξεων 3ΕΑ/2019, 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019) χάνοντας το δικαίωμα να διεκδικήσουν μια θέση σε σχολική τάξη, επειδή από λάθος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δεν κατατέθηκε το παράβολο των 3 ευρώ μαζί με την αίτησή τους.

Κανένας από τους εκπαιδευτικούς δεν ειδοποιήθηκε για τη μη έγκυρη κατάθεση της αίτησης. Αντίθετα στο σύστημα εμφανιζόταν ότι η αίτησή τους καταχωρίστηκε κανονικά. Η οδυνηρή διαπίστωση ότι έμειναν έξω από το σύστημα του ΑΣΕΠ έγινε όταν ανακοινώθηκαν οι σχετικοί πίνακες από τους οποίους έλειπαν τα ονόματά τους.

Επειδή οι εκπαιδευτικοί αυτοί αποκλείστηκαν από τον ενιαίο πίνακα γιατί φέρονται ότι δεν πλήρωσαν έγκαιρα το απαιτούμενο παράβολο εξ’ αιτίας δυσλειτουργίας του συστήματος και όχι από δική τους υπαιτιότητα.

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
– Υπάρχει κάποια πρόβλεψη από το Υπουργείο ώστε αυτοί οι εκπαιδευτικοί να ενταχθούν κανονικά στους πίνακες κατάταξης

– Πρόκειται να αποδεσμευθεί η διαδικασίας πρόσληψης αναπληρωτών από το παράβολο στοιχείο που αφορά μόνιμο διορισμό;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Χαρά Κεφαλίδου

Δείτε την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας εδώ.