Χαρά Κεφαλίδου: Άλυτα παραμένουν τα προβλήματα στο Γ.Ν. Δράμας
Κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Υγείας Αρ.Πρωτ.266/30.10.2020

Με νέα Αναφορά της προς τον Υπουργό Υγείας η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας επανέρχεται για ακόμη μια φορά στα πάγια και άλυτα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, τα οποία έχουν οξυνθεί ακόμη περισσότερο λόγω της πανδημίας του COVID-19. Τα ζητήματα εστιάζονται, κυρίως, στην τροποποίηση του Οργανογράμματος του Νοσοκομείου με την προσθήκη δυο θέσεων παθολόγων – ογκολόγων και πέντε νοσηλευτριών/ών για τη δημιουργία σχετικού Τμήματος. Ο Ιατρικός Σύλλογος αλλά και σύσσωμη η δραμινή κοινωνία επαναλαμβάνουν το αίτημά τους για ενίσχυση του Γ.Ν. Δράμας και επίλυσης των προβλημάτων, τα οποία δημιουργούν προσκόμματα στην παροχή Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας στον Νομό. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Βασ. Κικίλια

 Θέμα: «Άλυτα παραμένουν τα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας εν μέσω πανδημίας»

 Για πολλοστή φορά αναγκάζομαι να επανέλθω στα πάγια προβλήματα και τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, τα οποία έχουν οξυνθεί ακόμη περισσότερο λόγω της πανδημίας του COVID-19. Τα ζητήματα παραμένουν άλυτα εδώ και χρόνια, δημιουργώντας προσκόμματα στην παροχή Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας στην Π.Ε. Δράμας, αναγκάζοντας και τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας να επανέλθει με νέες επιστολές τόσο προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας επανέρχεται και ζητά την τροποποίηση του Οργανογράμματός με την προσθήκη δυο θέσεων παθολόγων – ογκολόγων  και πέντε νοσηλευτριών/-τών για τη δημιουργία Ογκολογικού – Χημειοθεραπευτικού Τμήματος.

Επίσης, με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ζητά:

  1. Να καταρτιστεί επιτέλους ο Υγειονομικός Χάρτης της χώρας, θέμα που χρονίζει επί τριακονταετίας
  2. Να υπάρξει συνεργασία Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην Υγεία με παράλληλη λειτουργία τους και ρυθμιστικό ρόλο του κράτους. Οι εξετάσεις να έχουν την ίδια τιμή και αξία τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα
  3. Να λυθεί το πρόβλημα της ενιαίας παθολογικής κλινικής του Γ.Ν. Δράμας, με την προκήρυξη έξι θέσεων ειδικών παθολόγων, διότι προβλέπονται 11 θέσεις στο Οργανόγραμμα του Νοσοκομείου
  4. Επαναλαμβάνει για ακόμη μια φορά το πάγιο αίτημα για τη δημιουργία Ογκολογικού Τμήματος-Χημειοθεραπευτικού Τμήματος στο Γ. Ν. Δράμας.

Σας επισυνάπτω τα σχετικά έγγραφα και τις επιστολές και ζητώ να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου

 

Ακολουθούν οι σχετικές επιστολές και έγγραφα: 

Επιστολή Ιατρικού Συλλόγου προς τη Διοίκηση του Γ.Ν. Δράμας (09.09.2020) εδώ

Επιστολή Ιατρικού Συλλόγου προς τη Διοίκηση του Γ.Ν. Δράμας (17.06.2020) εδώ

Επιστολή Ιατρικού Συλλόγου προς τον Υπουργό Υγείας (12.07.2019) εδώ

Επιστολή Ιατρικού Συλλόγου προς τον Πρωθυπουργό (15.10.2020) εδώ

Επιστολή Συνδέσμου Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Νομού Δράμας προς τον Πρωθυπουργό (15.10.2020) εδώ

Επιστολή Ιατρικού Συλλόγου προς τη Διοίκηση του Γ.Ν. Δράμας (02.10.2020) εδώ

Επιστολή Ιατρικού Συλλόγου προς τον Υπουργό Υγείας (08.09.2020) εδώ

Μπορείτε να δείτε την απάντηση του Υπουργείου Υγείας εδώ και

απόσπασμα από τα πρακτικά της συζήτησης  της 7ης-12-2020, στη Βουλή των Ελλήνων, εδώ.